Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Η Φ. Γεννηματά επιμένει στον ετεροπροσδιορισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Φ. Γεννηματά επιμένει στον ετεροπροσδιορισμό

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ στην απόφασή του, όπως και η Ν.Δ., να μην υπερψηφίζει διατάξεις, παρ' ότι μπορεί να συμφωνεί με το περιεχόμενό τους, εφόσον οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν τις στηρίζουν. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι διαφοροποιήσεις εντός της ΔΗ.ΣΥ. που ζητούν να μην ετεροπροσδιορίζεται η παράταξη.

Η Φ. Γεννηματά επανέλαβε χθες (ρ/σ Real) ότι “δεν θα κρύβονται πίσω από εμάς”, ότι “δεν ήταν μια εύκολη απόφαση και δεν την πήραμε από την αρχή" και "αφήσαμε πάρα πολύ χρόνο στην κυβέρνηση για να βρει τον βηματισμό της. Αλλά η εξαπάτηση δεν θα συνεχιστεί στις δικές μας πλάτες". Παράλληλα, αφού επιτέθηκε στην κυβέρνηση με βαρείς χαρακτηρισμούς, πρόσθεσε ότι “από την άλλη πλευρά η Ν.Δ. παραμένει ο πραγματικός μας αντίπαλος γιατί για εμάς το δίλημμα θα είναι πάντα: πρόοδος ή συντήρηση”. Επανέλαβε την κεντρική θέση της ΔΗ.ΣΥ. για εθνική συνεννόηση γύρω από “ένα εθνικό σχέδιο”.

Από την πλευρά του πάντως ο Γ. Ραγκούσης ("Documento") δήλωσε πως “το πραγματικό ερώτημα που θα τεθεί για τη δική μας παράταξη προέρχεται από το ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης να μην κερδίσει την αυτοδυναμία". Και σημείωσε: "Με εμένα στην ηγεσία της νέας προοδευτικής παράταξης δεν πρόκειται να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη", "δεν πρόκειται να παίξει ξανά τον ρόλο της θυγατρικής της Ν.Δ.".

Σε ήπια διαφοροποίηση (μετά τη ΔΗΜ.ΑΡ. και το Ποτάμι) προχώρησε και ο υποψήφιος Ν. Ανδρουλάκης. Είπε (ρ/σ Πρακτορείο) ότι “ο κ. Τσίπρας θα πληρώσει την παρά φύση συνεργασία του με τους ΑΝ.ΕΛΛ.”, όμως “σε καμιά περίπτωση η στάση μας στη Βουλή δεν πρέπει να καθορίζεται από τη στάση του κ. Καμμένου”.

Στην εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής προς την Κ.Ε. του κόμματος για τη σύνοδο του Σαββάτου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα χθες, αναφέρεται ότι “η δική μας θέση και στάση αντίθετως είναι σταθερή χωρίς να ετεροπροσδιοριζόμαστε”. Αναφέρεται ότι “το μήνυμα δόθηκε και ήταν σαφές” προς την κυβέρνηση, και τονίζεται: “Θα συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ., ταυτοχρόνως όμως δεν θα αφήσουμε να συνεχίζονται στη χώρα μας οι ανισότητες και οι διακρίσεις εναντίον μειοψηφιών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL