Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Σύγκρουση "παπανδρεϊκών" με τον Ν. Ανδρουλάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύγκρουση "παπανδρεϊκών" με τον Ν. Ανδρουλάκη

Έντονη σύγκρουση των “παπανδρεϊκών” με τον υποψήφιο για την αρχηγία του νέου φορέα Ν. Ανδρουλάκη ξέσπασε με αφορμή αναφορά του, σε προεκλογική συγκέντρωσή του στην Κηφισιά, ότι “έγιναν τραγικές πολιτικές επιλογές την περίοδο 2010-2012, γιατί όταν συγκυβερνάς με τον Καρατζαφέρη χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτικός λόγος, πρέπει να απολογηθείς στον λαό’’.

Σε μια περίοδο που ο Ν. Ανδρουλάκης θα ήθελε να ρίξει γέφυρες και προς ένα τμήμα του “παπανδρεϊκού” μπλοκ, το θέμα πήρε διαστάσεις μετά από αναπαραγωγή (“παραποίηση” καταγγέλλει ο ίδιος) της αναφοράς του από ιστότοπο της Ναυπάκτου, με τον Ν. Ανδρουλάκη να δηλώνει ότι “κάποιοι κύκλοι, με προφανή σκοπιμότητα, απομόνωσαν και παραποίησαν τμήμα της ομιλίας μου στην Κηφισιά".

Σε διευκρινιστική δήλωσή του, εξηγεί ότι τα λεγόμενά του “δεν αφορούν μόνο μία κυβερνητική περίοδο της παράταξης”. Δηλαδή δεν αφορούν μόνο την περίοδο Παπανδρέου, αλλά και την τρικομματική συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. (επί προεδρίας Βενιζέλου). Τονίζει ότι τόσο η συγκυβέρνηση με τον Καρατζαφέρη όσο και ο διαμοιρασμός του κράτους με το “4-2-1” -το οποίο πρώτη φορά παραδέχεται ευθέως και δημόσια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- “προκάλεσαν τον δημοκρατικό κόσμο της παράταξης”.

Συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου σχολίασαν με οξύ τόνο ότι "ο κ. Καρατζαφέρης μπήκε στη κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, μετά την άρνηση του κ. Σαμαρά να συμμετέχει αν δεν έμπαινε ο κ. Καρατζαφέρης" και ότι “συνεπώς θα έπρεπε να εγκαλείται ο κ. Σαμαράς από τον κ. Ανδρουλάκη”. “Ας ερωτηθεί ο κ. Ανδρουλάκης πώς είναι δυνατόν στελέχη, όπως ο ίδιος, του τότε κυβερνώντος κόμματος να μην ξέρουν την ιστορία του κόμματος και της χώρας και μάλιστα για την πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών. Είναι να απορεί κανείς!" συμπλήρωναν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL