Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρ. Σβίγκου: Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018

«Ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρθηκε στις προβλέψεις που υπάρχουν στη συμφωνία του Αυγούστου και τη συμφωνία για τα πλεονάσματα και το τι προβλέπουν αυτές για τυχόν αποκλίσεις»

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018» έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εγώ που διάβασα αυτές τις δηλώσεις -γιατί καταλαβαίνετε ότι δυστυχώς από site σε site και από εφημερίδα σε εφημερίδα αυτές οι δηλώσεις έχουν αλλάξει και έχουν αλλοιωθεί- αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρθηκε στις προβλέψεις που υπάρχουν στη συμφωνία του Αυγούστου και στη συμφωνία για τα πλεονάσματα και τι προβλέπουν αυτές για τυχόν αποκλίσεις. Την ίδια στιγμή όμως, στην ίδια διαρροή και με βάση βέβαια τα πραγματικά στοιχεία, για τα οποία και εσείς οι ίδιοι έχετε αναφερθεί στην εκπομπή σας, μιλούν για υπερκάλυψη των οικονομικών στόχων και δίνουν μια βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπάρχει απόκλιση στα φορολογικά έσοδα, την ίδια στιγμή, όμως, αυτή η υστέρηση καλύπτεται από την υπεραπόδοση, για παράδειγμα στον ΦΠΑ και σε άλλους τομείς. Οπότε, εξ αυτού δεν φαίνεται να δημιουργείται προβληματισμός. Αλλά όπου υπάρχει θέμα θα υπάρξει εξέταση διαφόρων παραγόντων για να υπάρξει ικανοποίηση των στόχων με τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις για τους πολίτες».

Για τις εξελίξεις σχετικά με την Eldorado Gold, η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι η χθεσινή αδειοδότηση για την Ολυμπιάδα είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο από τις 3 Αυγούστου, τόνισε ότι το θέμα έχει να κάνει με την αδειοδότηση στις Σκουριές και επανέλαβε: «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό από την εταιρεία, η οποία ενδεχομένως ήθελε να παρακαμφθεί η διαδικασία της διαιτησίας που προβλέπεται από τη σύμβαση».

Για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας «έδωσε τους βασικούς άξονες, γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική το επόμενο διάστημα, με τελικό στόχο την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία το 18». Όπως σχολίασε, το ζητούμενο στο εξής είναι πώς θα αξιοποιηθεί το θετικό κλίμα που αναγνωρίζεται από όλη την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία και από όλο τον οικονομικό τύπο, ώστε αυτές οι εξελίξεις να αποτυπωθούν στη ζωή των πολιτών, την καθημερινότητά τους και το κοινωνικό κράτος.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ζ. Κλ. Γιούνκερ τόνισε ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει σταθεί στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε παράλογες απαιτήσεις στις προηγούμενες αξιολογήσεις, κάτι που, όπως είπε, δεν έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θέλει να φιλοτεχνήσει μία εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Άλλωστε, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και κάλεσε τα ελληνικά κόμματα να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Δείτε όλα τα σχόλια