Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μπ.Λεμέρ: Ο Αλ.Τσίπρας δουλεύει για το κοινό καλό και είναι πραγματικός ηγέτης

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας πρόσθεσε ότι ο «πρωθυπουργός δουλεύει με μεγάλο θάρρος»

«Δουλεύει για το κοινό καλό και είναι πραγματικός ηγέτης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσθεσε ότι «πολλοί λίγοι εργάζονται για το κοινό καλό και όχι για ειδικά συμφέροντα».

Παράλληλα, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι ο «πρωθυπουργός δουλεύει με μεγάλο θάρρος».

Σε συζήτηση που ακολούθησε της συνάντησης του Αλ.Τσίπρα με τον Εμ.Μακρόν στο ίδρυμα Στ.Νιάρχος, οι δύο ηγέτες μίλησαν με επιχειρηματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς σε αυτή δεν παρέστησαν δημοσιογράφοι, όταν ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο δήλωσε ότι νιώθει «ασφάλεια όταν γίνεται λόγος για γαλλικές επενδύσεις» διότι γνωρίζει ότι είναι «μακροχρόνιες και όχι ευκαιριακού τύπου».

Παράλληλα, με αφορμή αναφορά του Γάλλου προέδρου ότι δεν πρέπει «να σπρώξουμε την Ελλάδα να επιλέξει μη ευρωπαϊκές επενδύσεις» όπως συνέβαινε στο παρελθόν, ο Αλ.Τσίπρας σημείωσε για τις κινεζικές επενδύσεις ότι όπως τα κενά στη φύση καλύπτονται, έτσι γίνεται και στην οικονομία.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τον λόγο πήραν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θοδωρής Φέσσας, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κατασκευαστικής εταιρίας Vinci και ο εκπρόσωπος της Tottal η οποία δραστηριοποιείται στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Τέλος, για τα κόκκινα δάνεια μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Eurobank Νίκος Καραμούζης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις