Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δημοσίευση έκθεσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που φαίνεται να έχουν παραγγείλει τα ΕΛΠΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δημοσίευση έκθεσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που φαίνεται να έχουν παραγγείλει τα ΕΛΠΕ

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης προκάλεσε η δημοσίευση έκθεσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, φαίνεται να έχουν παραγγείλει τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.), με αφορμή τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

«Τα τελευταία 24ωρα δημοσιεύτηκε έκθεση που φαίνεται να έχουν παραγγείλει τα ΕΛ.ΠΕ. με αφορμή το πρόβλημα δυσοσμίας που εμφανίζεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Στην έκθεση αυτή καταγράφεται η δραστηριότητα πολιτών για το θέμα και οι πολιτικές τους πεποιθήσεις, ενώ υπάρχουν αναφορές σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε τηλεφωνικές διαμαρτυρίες πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, «θεωρώντας ότι το θέμα άπτεται των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων», θέτει μια σειρά από ερωτήματα: αν παραγγέλθηκε από τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ συγκεκριμένη έρευνα, σε ποια εταιρεία και με ποιο θέμα, αν παραδόθηκε στη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. έκθεση της έρευνας, πότε και με ποιο περιεχόμενο, αν υπήρχαν αναφορές σε πολίτες, στη δραστηριότητά τους, στην κομματική τους ένταξη, σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ποιοι είχαν πρόσβαση στο περιεχόμενο της έκθεσης και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία της.

«Επειδή βρισκόμαστε στο 2017 και όχι… στο 1967 περιμένουμε απαντήσεις στα παραπάνω από τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. Εάν όλα αυτά δεν ισχύουν θα πρέπει να τα διαψεύσουν. Η δε Oneteam AE, πριν απειλήσει με διώξεις ας απαντήσει στο εάν έχει καταγράψει στην έκθεσή της ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις πολιτών, εάν αποτελεί στοιχείο των ερευνών της η δραστηριότητα και η ενασχόληση των πολιτών με τα κοινά, εάν έκανε χρήση καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών, εάν τα παραπάνω τα θεωρεί σύννομα ή τα καταδικάζει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Όσο δεν δίνονται σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις στα παραπάνω, ο καθένας μπορεί να υποθέτει το οτιδήποτε», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, και καλεί «τόσο τα ΕΛ.ΠΕ. όσο και την Oneteam AE να δώσουν σαφείς απαντήσεις και να δημοσιοποιήσουν την έκθεση άμεσα ώστε να λυθούν οι όποιες "παρεξηγήσεις"».

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση τα ΕΛΠΕ τονίζουν ότι δεν αποτελεί κείμενο του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ η εκπόνηση έκθεσης σχετικά με την ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα.

Όπως επισημαίνουν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, το εν λόγο κείμενο αποτελεί «εσωτερικό κείμενο εργασίας γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας» στην οποία ανατέθηκε η εκπόνηση πρότασης για ένα «ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσέγγισης της τοπικής κοινωνίας και ενημέρωσης της κοινής γνώμης» και το οποίο επρόκειτο να παραδοθεί στα ΕΛΠΕ στις 31/10.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει εγκριθεί από τα ΕΛΠΕ και δεν έχει παραδοθεί, ο Όμιλος - τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση - διέκοψε τη συνεργασία του με την εταιρεία επικοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL