Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαντά με... ανασχηματισμό στη "λευκή απεργία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαντά με... ανασχηματισμό στη "λευκή απεργία"

Με εσωκομματικό... ανασχηματισμό σχεδιάζει να αντιμετωπίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης τη διαρκή “λευκή απεργία” πολλών κορυφαίων και μεσαίων στελεχών και βουλευτών του κόμματός του, την ώρα που η κρίση και οι πολιτικές διαφωνίες στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνονται και πληθύνονται.

Η πρόσφατη πολιτική ήττα της Ν.Δ. σε ό,τι αφορά την εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, έπειτα από την αναγκαστική μεταστροφή των “γαλάζιων” αλλά και την παταγώδη αποτυχία του επίμαχου συνεδρίου στο Ταλίν της Εσθονίας, ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προβεβλημένα “γαλάζια” στελέχη, που δεν κρύβουν τις διαφωνίες τους με τις αντιπολιτευτικές επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη, απέχουν επιδεικτικά από τα ΜΜΕ, αποφεύγοντας να υπερασπιστούν δημόσια τη γραμμή που χαράσσει η ηγεσία του κόμματος.

Άλλωστε, το κλίμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. έχει βαρύνει εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς η επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη να ποντάρει αντιπολιτευτικά στη θεωρία των δύο άκρων και την εξίσωση ναζισμού-κομμουνισμού ήρθε να προστεθεί σε μια μακρά λίστα αστοχιών, αλλά και ενδείξεων περί δεξιάς στροφής: Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η Ν.Δ. είχε φτάσει στο σημείο να... υπερασπίζεται χουντικά συνθήματα, όπως το “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” και “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”. Νωρίτερα, στην αντιπολιτευτική της αιχμή περιλαμβάνονταν ζητήματα... μείζονος σημασίας για το μέλλον του τόπου, όπως ο εκκλησιασμός των μαθητών, η έπαρση της σημαίας και η προσευχή στα σχολεία, αλλά και η στρατιωτική θητεία του υπουργού Παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση, συνομιλητές του Κυρ. Μητσοτάκη δεν κρύβουν την ενόχλησή του για το πώς έχουν “εξαφανιστεί” πολλά “γαλάζια” στελέχη από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Κατά τις ίδιες πηγές, μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήδη αξιολογεί συμπεριφορές, δρομολογώντας έναν ανασχηματισμό στο εσωτερικό του κόμματός του. Και, ενώ είθισται το ανακάτεμα της τράπουλας να έχει ως στόχο να στείλει κάποιο θετικό μήνυμα στην κοινωνία, ο Κυρ. Μητσοτάκης σχεδιάζει το ακριβώς αντίθετο: Να στείλει εσωκομματικά μηνύματα πειθαρχίας προς διαφωνούντες και “λευκούς απεργούς”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL