Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Ρ. Σβίγκου: Δικαίωση της ελληνικής κυβέρνησης η υποβαθμισμένη συμμετοχή στο συνέδριο της Εσθονίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Σβίγκου: Δικαίωση της ελληνικής κυβέρνησης η υποβαθμισμένη συμμετοχή στο συνέδριο της Εσθονίας

Δικαίωση της Ελλάδας, της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την έκβαση του συνεδρίου της Εσθνονίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Είναι σίγουρο ότι η υποβαθμισμένη συμμετοχή στο συνέδριο στην Εσθονία δικαίωσαν την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό, τον κ. Κοντονή, όπως και τον ΣΥΡΙΖΑ που από την αρχή είχαν παρατηρήσει ότι ήταν απαράδεκτη η στόχευση ενός τέτοιου συνεδρίου και ο τρόπος που επιχείρησαν να στηθεί" ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρ. Σβίγκου.

Σημείωσε δε πως "την ίδια στιγμή περιθωριοποιήθηκαν όσοι εντός της χώρας πίεζαν την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθησαν αντιπολιτευτικά να επιτεθούν στην ελληνική κυβέρνηση, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε" και έκανε λόγο για "διάφορες απαράδεκτες και ανιστόρητες θεωρίες περί εξομείωσης κομμουνισμού και Ναζισμού". Μίλησε δε και για αναδίπλωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας επί του συγκεκριμένου θέματος.

"Τελικά το συνέδριο πέρασε, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα τα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναθεώρησης της ιστορίας και αγιοποίησης του ναζισμού" υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με το θέμα του συνεδρίου στην Εσθονία να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, η Ρ. Σβίγκου σημείωσε: "Η κυβέρνηση πήρε μια αυτονόητη απόφαση, να μην συμμετάσχει σ' αυτό το συνέδριο και τελικά δικαιώθηκε. Αυτοί, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αντιπολιτευτικά αυτό το συνέδριο, εκστομίζοντας και ανιστόρητες βλακείες ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση".

Ερωτηθείσα τι θα φέρει ο πρωθυπουργός στις "βαλίτσες" του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Ρ. Σβίγκου σημείωσε πως ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης, όλα έχουν γίνει το επόμενο διάστημα, αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. "Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και τα θετικά οικονομικά στοιχεία τα οποία καταγράφουν όλοι οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί μας επιτρέπουν να βλέπουμε και να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον" σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την 3η αξιολόγηση και την κρισιμότητα της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το περιεχόμενο της 3ης αξιολόγησης σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει μ' αυτό της 2ης αξιολόγησης, γιατί στη 2η καταλήξαμε τόσο τα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά τη λήξη του προγράμματος όσο και τα μέτρα για το χρέος, τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα, που ήταν "αγκάθια" για πολύ καιρό όχι μόνο μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εταίρων όσο μεταξύ της ευρωπαϊκής πλευράς και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Υπογράμμισε, μάλιστα: «Από τη στιγμή που έχουμε καταλήξει σε αυτά αλλά κυρίως επειδή πλέον είναι δεδομένα και δεν υπάρχει αυτή η αμφισβήτηση από κανέναν σχετικά με την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος και σχετικά με τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν και για την ανάπτυξη και για την ανεργία, νομίζω πως έχουμε ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον, που μας επιτρέπει, με μεγαλύτερη αισιοδοξία να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα για τη χώρα».

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων, η Ρ. Σβίγκου απάντησε πως "όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τους στόχους της και αυτή είναι η εικόνα που υπάρχει και για τα επόμενα χρόνια έως και τη λήξη του προγράμματος" και επομένως "δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση από τη στιγμή που αυτό δεν φαίνεται πουθενά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL