Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Γκάφα Κ. Μητσοτάκη: Άσκησε κριτική σε διάταξη του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ που έχει αφαιρεθεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γκάφα Κ. Μητσοτάκη: Άσκησε κριτική σε διάταξη του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ που έχει αφαιρεθεί

Αδιάβαστος και απροετοίμαστος πιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς άσκησε κριτική σε διάταξη του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ η οποία έχει αφαιρεθεί! Την γκάφα επεσήμανε αμέσως ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προκαλώντας τον εκνευρισμό του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια. Το λάθος του προέδρου της ΝΔ ήταν η αναφορά του σε διάταξη σύμφωνα με την οποία για την μετάκληση ενός καθηγητή από το εξωτερικό χρειάζεται απόφαση του υπουργού. Όμως αυτή η διάταξη έχει αλλάξει!

Ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι «το νομοσχέδιο σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν. Από το παρελθόν εξάλλου έρχονται και οι αντιλήψεις που πάει να επιβάλλει. Δεσμεύομαι ενώπιον της Βουλής και της κοινωνίας ότι η ΝΔ θα το καταργήσει. Στο μέλλον θα αποτελεί απόδειξη πως μία κυβέρνηση χωρίς μέθοδο, σχέδιο, γνώση και δυστυχώς φραγμούς επιχείρησε να γυρίσει πίσω, δεκαετίες τη χώρα μας».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. «Η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο δυστυχώς με την ανοχή του προεδρείου και του προέδρου προσωπικά ο οποίος είναι συνένοχος», είπε και πρόσθεσε: «το προαύλιο της Βουλής δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα για διαμαρτυρία και όταν η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της να παρατηρείται από τον πρόεδρο της Βουλής. Αν στη θέση του Ρουβίκωνα ήταν άλλη ομάδα διαμαρτυρόμενων πολιτών θα έδειχνε την ίδια ανοχή;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL