Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Τσίπρας - Μοσκοβισί: Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσίπρας - Μοσκοβισί: Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά

«Και τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά για να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και την μετά το πρόγραμμα περίοδο για την Ελλάδα». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν Αλέξης Τσίπρας και Πιέρ Μοσκοβισί, εκφράζοντας τη βεβαιότητα τους για την επιτυχημένη δοκιμή στις αγορές, με την έκδοση των ελληνικών ομολόγων.

«Επισκέπτεστε την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερη ημέρα, είναι η ημέρα που η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με έναν επιτυχημένο τρόπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα και το πιο ουσιαστικό βήμα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια του μνημονίου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημείωσε ότι «οι πληροφορίες που έχουμε είναι πολύ καλές» σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα, «οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα». Για να υπογραμμίσει: «Και τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας, για το πώς θα συνεργαστούμε, ώστε να εργαστούμε προκειμένου τον επόμενο χρόνο να ολοκληρωθεί επιτυχημένα το πρόγραμμα και να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη μέρα, για την Ελλάδα της μετά το πρόγραμμα περιόδου. Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι «όπως πάντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος και εταίρος για να οργανώσουμε επιτυχημένα την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα».

Μοσκοβισί: "Κάναμε πολλά, διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως"

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται εδώ σήμερα, σχολιάζοντας ότι διάλεξε τη σημερινή ημέρα γιατί είχε το προαίσθημα ότι κάτι θα συμβεί. «Αυτό έγινε εφικτό από τα πολύ θετικά μηνύματα που υπήρχαν: τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, τη συμφωνία του ΔΝΤ, τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας».

«Συνεπώς», υπογράμμισε, «είναι η ώρα να δοκιμάσουμε στις αγορές και ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι επιτυχημένη η δοκιμή». Ο Επίτροπος τόνισε: «Και είναι τώρα η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά για να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, ώστε η Ελλάδα να είναι κανονικός εταίρος στην Ευρωζώνη». Διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι εκεί ως πλήρης εταίρος και ως φίλος-σύμμαχος της Ελλάδας».

«Κάναμε πολλά, διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως», σημείωσε. Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι «η ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερα από ό,τι ήταν πριν. Νομίζω μπορεί να είναι 1,8% αν όχι παραπάνω φέτος, 2,5% την επόμενη χρονιά και αυτή είναι η συνθήκη για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους Έλληνες».

https://www.youtube.com/embed/eevVMI7ZQj4

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL