Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Τον Σεπτέμβριο η συζήτηση για σύσταση εξεταστικής για τον Π. Καμμένο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τον Σεπτέμβριο η συζήτηση για σύσταση εξεταστικής για τον Π. Καμμένο

Την διεξαγωγή σήμερα το μεσημέρι της συζήτησης στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ζήτησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Κω, όμως η ΝΔ προτίμησε η συζήτηση να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Την σχετική ενημέρωση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Το πρωί αναβάλλαμε την σημερινή συζήτηση μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και αίτημα του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με άλλα κόμματα», είπε ο Ν. Βούτσης και πρόσθεσε: «Μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Κω από την πλευρά του Π. Καμμένου ετέθη το αίτημα, επειδή δεν θα μπορεί να γίνει η συζήτηση αργότερα, να ξεκινήσει σήμερα από το μεσημέρι και μετά. Διαβιβάσαμε την πρόταση στη ΝΔ διά του Κ. Τσιάρα. Δεν υπήρξε ανταπόκριση ως προς αυτό». «Η συζήτηση θα πάει μετά το άνοιγμα της Βουλής, δηλαδή μετά τις 28 Αυγούστου, λόγω υπερφόρτωσης του νομοθετικού έργου έως τις 4 Αυγούστου και της απουσίας του Π. Καμμένου στην Αμερική η οποία ήταν γνωστή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Ν. Βούτσης επεσήμανε ότι η εξέλιξη «είναι σε γνώση της ΝΔ και εκ των πραγμάτων είναι αποδεκτή», ενώ ανακοίνωσε ότι έως το κλείσιμο της Βουλής στις 4 Αυγούστου «θα ψηφιστούν 5 ή 6 νομοσχέδια, όλα με την τακτική διαδικασία και γι’ αυτό θα έχουμε ψηφοφορία. Την τελευταία εβδομάδα θα πάνε στην Ολομέλεια τουλάχιστον 3 νομοσχέδια για ψήφιση».

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Κω ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «το βράδυ είχαμε τα τραγικά συμβάντα στην Κω με τους δύο νεκρούς και τους τραυματίες και τις ζημιές που μένει να αποτιμηθούν. Εκφράσαμε τα συλλυπητήριά μας και την ευχή μας να γίνουν όλοι καλά και να μην υπάρξει επέκταση της κατάστασης. Εξ όσων γνωρίζουμε και από τους υπουργούς που έσπευσαν εκεί η κατάσταση βαίνει ομαλοποιούμενη και υπό απόλυτο έλεγχο. Ελπίζουμε μέσα στην ημέρα να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες και άλλες δυσκολίες που υπήρξαν λόγω μερικών βλαβών στις υποδομές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL