Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Π.Σκουρλέτης: Στο όνομα ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού η ΝΔ αγνοεί τα προβλήματα υποστελέχωσης στους ΟΤΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Σκουρλέτης: Στο όνομα ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού η ΝΔ αγνοεί τα προβλήματα υποστελέχωσης στους ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκε η φάση της πρώτης ανάγνωσης του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Κατά δήλωσαν η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή, ενώ επιφυλάξεις δήλωσαν η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

Η σημερινή, επί των άρθρων, συζήτηση και η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ για το ζήτημα των προσλήψεων προδιαγράφει και το κλίμα που θα επικρατήσει κατά την επικείμενη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι επιθυμεί επαναφορά του κανόνα προσλήψεων - αποχωρήσεων στο 1 προς 5, αντί του 1 προς 4 που ισχύει σήμερα και τον κατηγόρησε για καταστροφική πολιτική, η οποία «στο όνομα ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού» αγνοεί τα προβλήματα υποστελέχωσης όχι μόνο στην αυτοδιοίκηση αλλά και στα νοσοκομεία και στην παιδεία.

Στόχος, όπως κατήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, είναι «να αποχωρήσει το κράτος από αυτούς τους κοινωνικούς χώρους που πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία για να τα δώσουμε στις τυφλές δυνάμεις της αγοράς».

Στο κλίμα αυτό, ο Π.Σκουρλέτης χαρακτήρισε καταστροφική την απόφαση για τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, για να υπογραμμίσει πως η επανίδρυσή της είναι θέμα που πρέπει να συζητηθεί στο μέλλον, γιατί ήταν μια πετυχημένη δομή στην αυτοδιοίκηση.

Κατά τη συζήτηση ο Κώστας Κατσίκης ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, αν τεθεί ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στο άρθρο με το οποίο επεκτείνεται και στην ιδιωτική πρωτοβουλία η δυνατότητα εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρων αποτέφρωσης νεκρών, η οποία έχει δοθεί στους ΟΤΑ α' βαθμού. «Η ένστασή μας δεν έχει να κάνει με την εκχώρηση της αρμοδιότητας, αλλά με αυτή καθ' αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL