Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Παρασκευή και Σάββατο / Με στόχο το πολιτικό σχέδιο της επόμενης διετίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Παρασκευή και Σάββατο / Με στόχο το πολιτικό σχέδιο της επόμενης διετίας

Με πλούσια συζήτηση για την επόμενη μέρα αλλά και το κείμενο εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή διεξήχθη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ χθες το απόγευμα, παρουσία του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με κομματικές πληροφορίες, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει αύριο και το Σάββατο και θα έχει κυρίως προγραμματικό χαρακτήρα, χωρίς βέβαια να απουσιάζει το αναγκαίο σκέλος του απολογισμού. Η Κ.Ε. αναμένεται να συζητήσει τη διαμόρφωση και χάραξη ενός πολιτικού σχεδίου διετίας, στην ουσία το πολιτικό σχέδιο "μετά τη συμφωνία και την αξιολόγηση".

Τα μέλη της Π.Γ. συζήτησαν για τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα θετικά της συμφωνίας και τις δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομία, με το βάρος σε κόμμα και κυβέρνηση να πέφτει πλέον στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο, αντανακλώντας και την κουβέντα που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στους εξής άξονες:

- Δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος των πολλών σε αντίθεση με τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα που θέλουν την ανάπτυξη στα συντρίμμια της εργασίας και της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παραγωγική ανασυγκρότηση, οι επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και στα εργασιακά δικαιώματα.

- Στήριξη της εργασίας και ανάσχεση της ανεργίας.

Αρκετά μεγάλη συζήτηση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις θεσμικές αλλαγές και στα νομοσχέδια, όπως στην Παιδεία και στην Υγεία.

Μεγάλη συζήτηση έγινε και για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων , όπου η κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα της, όπως τα ζητήματα δικαιωμάτων και δημοκρατίας. Συζητήθηκε ακόμη η βελτίωση του συντονισμού αλλά και η επαφή κυβέρνησης - κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, στο κλείσιμο της ομιλίας του, ζήτησε να γίνει ένας απολογισμός της τελευταίας διετίας, υπογραμμίζοντας πως, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση, υπάρχει θετικό έργο να αναδειχθεί, καθώς και πάρα πολλές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σε σειρά ζητημάτων. "Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα, έχουμε τη δυνατότητα να περιγράψουμε τον δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια" ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL