Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Κορύφωση υποκρισίας από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορύφωση υποκρισίας από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Στο ζενίθ έφτασε χθες η υποκρισία της Ν.Δ., αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που επιχείρησαν να δώσουν, με βαριά λόγια, συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση για την τοποθέτηση της Β. Θάνου στη θέση της προϊσταμένης της νομικής υπηρεσίας του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς τόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης όσο και η Φ. Γεννηματά, παρά το “βαρύ” παρελθόν των κομμάτων τους επί του θέματος, προσπάθησαν να φιλοτεχνήσουν εικόνα... υπονόμευσης όχι μόνο των θεσμών, αλλά και του δημοκρατικού πολιτεύματος!

Πιστός στην τακτική της πόλωσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην Π.Ε. του κόμματός του, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει “πολιτική παράγκα” την κυβέρνηση και να καταγγείλει “σχέδια καθεστωτικού χαρακτήρα”. “Η μέχρι πριν από λίγες ημέρες πρόεδρος του Αρείου Πάγου ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό. Προφανώς όχι για βιοποριστικούς λόγους. Δεν τηρήθηκαν ούτε τα στοιχειώδη θεσμικά προσχήματα και επιβεβαιώθηκε ο ρόλος καθενός” κατήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πως «απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας». Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «ωμή παραβίαση του συντάγματος και της διάκρισης των εξουσιών», αναφέρθηκε σε «ηθική γύμνια της κυβέρνησης» και τη χαρακτήρισε «πολιτική παράγκα που χτίστηκε στα λάσπη και στα ψέματα και σήμερα κλυδωνίζεται». Υιοθέτησε, μάλιστα, τις συνδικαλιστικού χαρακτήρα ανακοινώσεις των δικαστικών φορέων, ισχυριζόμενος πως αυτές συνιστούν «σήμα συναγερμού για τη δημοκρατία μας”. Μάλιστα, μίλησε για “θεσμική εκτροπή” και κάλεσε όλους τους πολίτες σε... συστράτευση για την υπεράσπιση των θεσμών.

Με “αντιγραφή” Μητσοτάκη η Φ. Γεννηματά

Στο ίδιο μήκος κύματος, με πολλές πανομοιότυπες, μάλιστα, εκφράσεις, κινήθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά, που κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί “το κράτος δικαίου και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών”. “Επιδιώκουν να αλώσουν τους θεσμούς. Να μετατρέψουν τη δικαστική εξουσία σε υποχείριο και εκτελεστή των σχεδίων τους και να την εκθέσουν σε μερίδα της κοινής γνώμης. Για να το πετύχουν, καταπατούν κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, προσβάλλουν την ανεξαρτησία δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, τους απειλούν, προσπαθούν να τους εκφοβίσουν, να τους χειραγωγήσουν” επισήμανε χαρακτηριστικά η Φ. Γεννηματά, που επικαλέστηκε τα “δημοκρατικά ανακλαστικά του λαού μας” για να συμπεράνει πως “δεν θα τους περάσει”. “Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη, το μεγάλο κάστρο της δημοκρατίας” κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για “αποπροσανατολιστική και βολική για τα κόμματα των Μνημονίων αντιπαράθεση” έκανε λόγο το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του. Η Ένωση Κεντρώων κατήγγειλε “επικίνδυνα παιχνίδια”, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ. διαπίστωσε “πλήγμα για τη δημοκρατία”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Κρεσέντο λασπολογίας και καταστροφολογίας”

“Ο κ. Μητσοτάκης προέβη σε ένα νέο κρεσέντο λασπολογίας και καταστροφολογίας από το προστατευμένο περιβάλλον της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του. Ας μην περιμένει, όμως, να γίνει και πιστευτός όταν ο συνομιλητής του κ. Χριστοφοράκου υπόσχεται να προασπίσει και να θωρακίσει τη, δήθεν, πληττόμενη δημοκρατία μαζί με τους κ. Γεωργιάδη και Βορίδη” διεμήνυσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την παρέμβαση Μητσοτάκη, για να προσθέσει: “Άλλωστε, όσες προσπάθειες κι αν κάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι λέξεις ‘παρακράτος’ και ‘καθεστώς’ είναι συνυφασμένες στη μνήμη και τη συνείδηση του ελληνικού λαού με όσα ο ίδιος εκπροσωπεί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL