Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Το ΠΑΣΟΚ διχάζει τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ΠΑΣΟΚ διχάζει τη Ν.Δ.

Παρ' ότι οι κάλπες αποτελούν σενάρια... θερινής νυκτός, το σενάριο συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ήδη διχάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στο παρασκήνιο όσα ακούστηκαν κατά της Ν.Δ. στο πρόσφατο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πυροδότησαν κύκλο σφοδρών αντιδράσεων.

Τη διχοστασία εντός Ν.Δ. για τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί “παλινόρθωσης” της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου με... άλλους πρωταγωνιστές αναδεικνύουν οι δηλώσεις 20 “γαλάζιων” βουλευτών προχθές στην εφημερίδα “Κυριακάτικη Δημοκρατία”, καθώς άλλοι υιοθετούν τη ρητορική που παραπέμπει στην περίοδο που Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ υπήρξαν “ιστορικοί αντίπαλοι” και άλλοι καλούν τη Φ. Γεννηματά να... δείξει μεταμέλεια. Πάντως, χθες, μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Αφού σημείωσε ότι “η εποχή της αλαζονείας έχει παρέλθει”, υπογράμμισε ότι “η Ν.Δ. βεβαίως θα πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις με τα κόμματα με τα οποία συμφωνούμε στον βασικό δρόμο της χώρας, δηλαδή στην Ευρώπη”. “Τα κόμματα αυτά", όπως είπε, «στη σημερινή Βουλή είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι». «Τώρα στην επόμενη, θα δούμε. Δεν μπορώ να κάνω τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη” είπε χαρακτηριστικά ο Άδ. Γεωργιάδης.

Οξύτατες αντιδράσεις

Στον αντίποδα, όμως, πολλοί “γαλάζιοι” βουλευτές δεν κρύβουν τη διαφωνία τους στο ενδεχόμενο επανάληψης της “γαλαζοπράσινης” συνεργασίας. “Να ζητήσουν συγγνώμη” ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης, ενώ ο Σ. Αναστασιάδης καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ "θράσος, αντί σιωπής”. “Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι” διεμήνυσε και η Κ. Παπακώστα, ενώ ο Γ. Βλάχος έκανε λόγο για “πολιτικά ζόμπι” που “επέστρεψαν και, προκειμένου να αποποιηθούν τις βαρύτατες ευθύνες τους, εν όψει του νέου ξεκινήματος, προσπαθούν να τις φορτώσουν σε άλλους”.

“Οι τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για την κρίση και τα Μνημόνια δεν μπορούν να καλυφθούν από πυροτεχνήματα” υπογράμμισε ο Ν. Δένδιας, χαρακτηρίζοντας “απαραίτητο” το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της Ν.Δ. “Οι σκληρές επιθέσεις εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως εκφράστηκαν μέσα από ένα συνέδριο, δεν μας αφορούν” τόνισε η Σ. Βούλτεψη, ενώ ο Κ. Καραγκούνης περιέγραψε τη συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ ως “συμμαχία ακόμη και με το κακό” όταν “έχει κανείς απέναντί του κάτι χειρότερο από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL