Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Στ. Κοντονής: Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα, θα πολεμάμε την διαφθορά όπου την βρίσκουμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κοντονής: Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα, θα πολεμάμε την διαφθορά όπου την βρίσκουμε

«Η κυβέρνηση δεν θα καταθέσει τα όπλα, θα πολεμάμε την διαφθορά όπου την βρίσκουμε, σε όλα τα επίπεδα, όλοι θα λογοδοτούν για την αφαίμαξη του Ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής κατά την συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Γ. Παπαντωνίου. Ο Στ. Κοντονής κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι πολιτικά δεν έδωσε καμία απάντηση για την ουσία της υπόθεσης, ενώ ως προς το νομικό κομμάτι αναρωτήθηκε γιατί κατηγορείται η κυβέρνηση που έφερε την υπόθεση σε Προανακριτική Επιτροπή κι αν υπήρχε άλλος δρόμος.

Ο Στ. Κοντονής τόνισε ότι σωστά παραπέμφθηκε η υπόθεση σε Προανακριτική Επιτροπή καθώς έπρεπε να ελεγχθούν οι 6 δικογραφίες που αφορούσαν τον πρώην υπουργό. Ο Στ. Κοντονής πρόσθεσε ότι, αν κι η εικόνα για την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας κατά του Δημοσίου ήταν καθαρή από την αρχή, δεν ίσχυε το ίδιο για το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος κι έπρεπε να εξεταστεί, καθώς η αρμοδιότητα της Βουλής συνδέεται με το κατά πόσο τέμνεται η υπουργική θητεία με τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Το ΠΑΣΟΚ μεταμφιέζεται για να ξεχαστεί ότι ήταν κόμμα παραγωγής σκανδάλων

Ο Στ. Κοντονής σχολίασε ότι η Προανακριτική Επιτροπή κατηγορήθηκε ότι καθυστέρησε τρεις μήνες, την στιγμή που οι επίμαχες δικογραφίες λίμναζαν επί χρόνια στα εισαγγελικά γραφεία. Ο Στ. Κοντονής υπογράμμισε ότι η «τελευταία μεταμφίεση» του ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατική Συμπαράταξη «συνδυάζεται με την προσπάθειά του να ξεχάσει η κοινωνία ότι ήταν κόμμα παραγωγής σκανδάλων» με άμεση εμπλοκή σε αυτά κορυφαίων στελεχών κι υπουργών, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν στο στενό περιβάλλον του Κ. Σημίτη.

Ο Στ. Κοντονής σχολίασε ότι «το Συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο που εξασφάλιζε την απόλυτη ατιμωρησία» στους υπουργούς το είχαν διαμορφώσει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε να επισημαίνει ότι τα δύο κόμματα ξεχνούν ότι μια από τις πρώτες στοχεύσεις της Συνταγματικής Αναθεώρησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση αφορά την αλλαγή του άρθρου 86 για την ευθύνη των υπουργών.

Ο Γ. Παπαντωνίου να κάνει το πατριωτικό του καθήκον και να μιλήσει για τις ευθύνες των άλλων υπουργών

Σχετικά με την επιστολή του Γ. Παπαντωνίου στην οποία απαντούσε στις κατηγορίες εναντίον του, ο Στ. Κοντονής παρατήρησε ότι ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στο ΚΥΣΕΑ υποδηλώνοντας ότι τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα «τις έπαιρναν κι άλλοι». Ο Στ. Κοντονής τόνισε ότι το πατριωτικό καθήκον του Γ. Παπαντωνίου είναι να μιλήσει για τις ευθύνες των άλλων υπουργών και να μην κάνει τα ίδια που έκανε ο Γ. Παπακωνσταντίνου με την λίστα Λαγκάρντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL