Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία: Συνεχής η προσπάθεια για εξωστρέφεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία: Συνεχής η προσπάθεια για εξωστρέφεια

Την προσπάθεια του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία για «όλο και μεγαλύτερη αντιστοίχηση κι ανταπόκριση με τις ζωντανές και δημιουργικές εστίες του λαού μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης κατά την συνέντευξη Τύπου για τον προγραμματισμό και τις δράσεις του Ιδρύματος. Ο Ν. Βούτσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις σοβαρές προσπάθειες εξωστρέφειας που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια το Ίδρυμα αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτές οι ενέργειες «δεν μπορούν να συμψηφιστούν με τον προβληματισμό των πολιτών για την λειτουργία της Βουλής».

Ο Ν. Βούτσης καθώς και τα στελέχη του Ιδρύματος αναφέρθηκαν εκτενώς στις εκδηλώσεις και τα αφιερώματα που έχει κάνει ή προγραμματίζει το Ίδρυμα, πρωτοβουλίες που δεν κινούνται αποκλειστικά στο παρελθόν, αλλά αφορούν και τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας, καθώς και στην διάθεση αποκέντρωσης των δράσεων του Ιδρύματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο επικείμενο συνέδριο «Δημοκρατία και Τέχνη» που θα διεξαχθεί εντός του 2017, αλλά και για την προετοιμασία της Βουλής για την συμμετοχή της στο γενικότερο εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Κριτική στην ΠΟΑΣΥ για την συγκέντρωση στα Εξάρχεια

Ο Ν. Βούτσης δεν απέφυγε και τα πολιτικά σχόλια για τα ζητήματα επικαιρότητας. Σχετικά με την απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων, ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι «δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο κι αυτό είναι θέση», ενώ σχετικά με την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέφρασε την ελπίδα, αλλά και την εκτίμηση ότι το πρόβλημα θα λυθεί σήμερα.

Σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο Ν. Βούτσης έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για το ζήτημα με την συγκέντρωση της ΠΟΕΣΥ στα Εξάρχεια μιλώντας για «προβοκασιόν» κι εκτιμώντας ότι κίνηση αυτή εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Ο Ν. Βούτσης αναρωτήθηκε ακόμα γιατί αυτή η προσπάθεια του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών δεν ξεκίνησε από άλλες γειτονιές της Αθηνάς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κίνδυνο επεισοδίων αν αυτή η συγκέντρωση τελικά πραγματοποιούνταν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL