Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Με ονομαστική ψηφοφορία θα εκλέγεται ο πρόεδρος της Βουλής - Αύξηση των αντιπροέδρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ονομαστική ψηφοφορία θα εκλέγεται ο πρόεδρος της Βουλής - Αύξηση των αντιπροέδρων

Με ονομαστική ψηφοφορία θα εκλέγεται πλέον ο πρόεδρος της Βουλής μετά την σχετική αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής. Παράλληλα, υπερψηφίστηκε η αύξηση του αριθμού των αντιπροέδρων της Βουλής ώστε όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Βουλής να έχουν έναν αντιπρόεδρο, ενώ υιοθετήθηκε κι η δυνατότητα διόρθωσης της ψήφου βουλευτή σε ονομαστική ψηφοφορία εφόσον έγινε λάθος από τον βουλευτή και, πάντως, πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«Έχουμε προχωρήσει πολύ σε διάφορους τομείς» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο οποίος προανήγγειλε την συνέχιση των αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής. Εκτός από τις παραπάνω, εγκρίθηκαν επίσης αλλαγές για την αναβάθμιση της συμμετοχής του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο νομοθετικό έργο, καθώς και για την προσαρμογή των διαδικασιών της Βουλής στο δεδομένα της οκτακομματικής πλέον Βουλής, αλλά και των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Διαφωνία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη με την αύξηση των αντιπροέδρων

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη διαφώνησαν με την αύξηση του αριθμού των αντιπροέδρων. Η Ν.Δ. επικαλέστηκε την συνακόλουθη αύξηση του αριθμού των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων δυσκολεύοντας έτσι περισσότερο τις συναινέσεις για την επιλογή μελών για τις Ανεξάρτητες Αρχές, ενώ το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε ουσιαστικότερη ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας των κοινοβουλευτικών ομάδων στην διοίκηση του κοινοβουλίου. Ν.Δ. και Χ.Α. καταψήφισαν την συγκεκριμένη αλλαγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε παρών.

Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως κι η Χ.Α. και το Ποτάμι, καταψήφισαν την διάταξη για την ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Βουλής, ρύθμιση για την οποία ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι «την αποκαθηλώνουμε ως εξαίρεση και την βάζουμε στον κανόνα». Η διάταξη για την δυνατότητα διόρθωσης της ψήφου βουλευτή εφόσον αυτή έγινε κατά λάθος υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ. κι Ένωση Κεντρώων, ενώ το Ποτάμι ψήφισε παρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL