Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ.Τσίπρας προς Β.Λεβέντη: Η συμφωνία για την έξοδο στις αγορές έγινε, μένει το Κυπριακό

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζητώντας και πάλι οικουμενική κυβέρνηση σημείωσε απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό ότι «θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη στο Μέγαρο Μαξίμου. Έγινε η συμφωνία, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό αμέσως μετά την είσοδό του.

«Η συμφωνία για την έξοδο στις αγορές έγινε, θα δούμε πότε θα γίνει η συμφωνία για το κυπριακό» απάντησε ο Αλ.Τσίπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

«Εσείς είστε υπέρ της ομαλής μετάβασης» είπε ο Αλ.Τσίπρας για να απαντήσει καταφατικά ο Βασίλης Λεβέντης και να προσθέσει πως εξ αρχής η άποψή του ήταν να πάμε σε συμφωνία αλλά όχι προσφέροντας τα πάντα ενώ αναφερθείς στην Γερμανία είπε πως όταν κάποιος είναι ισχυρός δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρα αλλά να κερδίζεις τη εύνοιά του.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Βασίλης Λεβέντης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι εξέφρασε στον Αλ.Τσίπρα την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη». τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο ίδιος, απευθυνόμενος στο πρωθυποργό σημειώσε ότι «θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις», προσθέτοντας ότι «οι παλιότεροι ηγέτες της αριστεράς, χάρη της συναίνεσης κάνανε γενναίες υποχωρήσεις».

«Του πρότεινα να το σκεφτεί. Δύο δρόμους έχει ο κ. Τσίπρας ή να πάει μόνος του ή να φτιαχτεί μία κυβέρνηση οικουμενική για να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του» δήλωσε ο Β.Λεβέντης.

Τελειώνοντας τη δήλωσή του ο ίδιος υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι τέλους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια