Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα

Ανοικτή συζήτηση στις Βρυξέλλες, με τίτλο «Τhe Missing Scenario – ΑnAlternative for Europeans» και με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διοργανώνει η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus)* του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 21 Ιουνοίου.

Με αφορμή και τη δημοσίευση της «Λευκής Βίβλου» που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα πέντε σενάρια του Προέδρου της, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το μέλλον της Ευρώπης, ευρωβουλευτές που προέρχονται από τρεις πολιτικές ομάδες, της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, ανοίγουν μια συζήτηση σχετικά με «το σενάριο που λείπει» και που μπορεί να αποτελέσει μια προοδευτική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις της Ευρώπης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 ώρα Ελλάδος, στο Brussels 44 Center (Boulevard du Jardin Botanique 44, Passage 44, 1000 στις Βρυξέλλες) και θα δώσει την ευκαιρία σε εξέχοντες Ευρωπαίους αριστερούς και προοδευτικούς πολιτικούς, να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για ένα σχέδιο προοδευτικής αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση μέσω live streaming, στο ακόλουθο link: http://bit.ly/2svbNNw

Κύριοι ομιλητές θα είναι:

-Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

-Η Συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων Σκα Κέλλερ,

-Ο Σοσιαλιστής Πρόεδρος της Βαλλονίας Πολ Μανιέτ και

-Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Μπενουά Αμόν.

Παρεμβάσεις στη συζήτηση θα πραγματοποιήσουν και οι τρεις πρόεδροι των πολιτικών ομάδων: Τζιάνι Πιτέλα (Σοσιαλιστές), Γκάμπι Τσίμερ (Ευρωομάδα της Αριστεράς) και Σκα Κέλλερ (Πράσινοι).

Να σημειωθεί ότι η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) είναι μία κοινή προσπάθεια αρκετών Ευρωβουλευτών που προέρχονται από 3 πολιτικές ομάδες (Ευρωομάδα της Ενωμένης Αριστεράς, Σοσιαλιστές και Πράσινοι), με σκοπό να αναζητηθούν κοινές λύσεις για μία άλλη Ευρώπη, πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική, με ανάπτυξη και δικαιώματα για όλους και όλες. Έχει έντονη παρουσία στον διάλογο που αναπτύσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς συσπειρώνει ευρωβουλευτές που αντιλαμβάνονται το αίτημα για προοδευτική αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών, ως βασική προϋπόθεση για έξοδο από την οικονομική και πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η ΕΕ τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL