Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Δ. Παπαδημούλης: Συλλογικός και εθνικός στόχος η επιστροφή στην κανονικότητα και η έξοδος από την πολυετή επιτροπεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Συλλογικός και εθνικός στόχος η επιστροφή στην κανονικότητα και η έξοδος από την πολυετή επιτροπεία

«Για πρώτη φορά υπάρχει σαφής δέσμευση του Eurogroup ότι θα υποστηριχθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ομιλία του στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Δήμου Κορωπίου, με θέμα «Ευρώπη-Ελλάδα: Μονόδρομος Ανάπτυξης».

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, στα θετικά σημεία για την ελληνική πλευρά και στη «μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την οριστική έξοδο της χώρας από την επιτροπεία». Υπογράμμισε, επίσης, ότι τώρα δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για σκληρή δουλειά και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

«Συλλογικός και εθνικός στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η επιστροφή στην κανονικότητα και η έξοδος από την πολυετή επιτροπεία», τόνισε χαρακτηριστικά. «Μετά τη χθεσινή συμφωνία, έχουμε μπροστά μας ένα πιο καθαρό δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα, με αυξημένο το βαθμό άσκησης πολιτικής, μετά από πολύ καιρό», υπογράμμισε.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε εκτενώς στα θετικά για την Ελλάδα σημεία της συμφωνίας στο Eurogroup. «Για πρώτη φορά», τόνισε, «η μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων πολιτών αρχίζει να πιάνει τόπο». Κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να διαιωνίσουν τα ήδη βαθιά και σύνθετα δομικά προβλήματα της οικονομίας, "φορτώνοντας" την κοινωνία με νέα βάρη και χρέη, χωρίς να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει δεκαετίες πριν». Εξέφρασε την μεγαλύτερη αισιοδοξία του πλέον ότι με σκληρή δουλειά θα επιτευχθεί η «μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια για να απεγκλωβιστούμε από την επιτροπεία, να αποκαταστήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, και να αλλάξουμε τροχιά στην Ευρώπη».

«Καταφέραμε να σταματήσουμε τον κατήφορο και να αρχίσουμε να πετυχαίνουμε ορισμένες πρώτες νίκες μέσα σε ένα περιβάλλον πολύ δύσκολων συσχετισμών», είπε ο κ. Παπαδημούλης. Επισήμανε ότι «πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν εφαρμόστηκαν για τόσο μεγάλο διάστημα και με τέτοια ένταση προγράμματα λιτότητας», την ώρα μάλιστα που η χώρα μας αντιμετώπιζε τόσα πολλά παράλληλα μέτωπα, εκ των οποίων τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει μια «διχαστική, βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά αξιωματική αντιπολίτευση», και «μια παράλογη, καταστροφική και αντι-ευρωπαϊκή στάση από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε -που χθες στο Eurogroup, μετά από συντονισμένες προσπάθειες κάμφθηκε σε κάποιο βαθμό», αλλά και μια εντεινόμενη αστάθεια στη Τουρκία και την ευρύτερη γειτονιά μας.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «οι συμμαχίες που χτίζουμε με προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη λειτουργούν υποστηρικτικά προς τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» και πως «αυτή την περίοδο, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να οργανώσουμε μια αναπτυξιακή φυγή προς τα εμπρός». Σημείωσε πως «είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες για να δημιουργηθεί ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο, με προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις που θέλουν το καλό του τόπου και μια Ευρώπη που αφουγκράζεται τις μεγάλες ανησυχίες των πολιτών της».

«Η κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη Ευρώπη», τόνισε, «είναι μονόδρομος για εμάς, απέναντι στις διαλυτικές, λαϊκιστικές, νεοφιλελεύθερες, ξενοφοβικές δυνάμεις που μεθοδικά προωθούν τη διάλυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL