Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Κ. Μητσοτάκης: Διχαστική η λογική της κυβέρνησης στον χώρο της Παιδείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μητσοτάκης: Διχαστική η λογική της κυβέρνησης στον χώρο της Παιδείας

«Διχαστική» και «σκληρά κομματική» λογική στον χώρο της Παιδείας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του νομοσχεδίου με επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας. Επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά την νεοφιλελεύθερη ρητορική περί αξιολόγησης κι αξιοκρατίας στην επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης και καταπολέμησης του υπερσυγκεντρωτισμού στην Παιδεία, ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «το κράτος δεν σας ανήκει» κι ότι «οι θεσμοί δεν είναι τόσο αδύναμοι όσο νομίζετε» παρατηρώντας ότι τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία θα παραμείνουν αυτόνομα.

Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να ελέγξει το χώρο της Παιδείας χωρίς να έχει κάποιο σχέδιο, ενώ στηλίτευσε την αναίρεση πολιτικών υπουργών Παιδείας της σημερινής κυβέρνησης από τους διαδόχους τους. Ως προς την επιλογή των διευθυντών των σχολείων, ο Κ. Μητσοτάκης διαφώνησε με την επιλογή η αρχαιότητα να γίνει το βασικό κριτήριο επιλογής μιλώντας για επιστροφή στην επετηρίδα και στις «πεπαλαιωμένες αντιλήψεις».

Εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης

Ο Κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητα την αποκομματικοποίηση της διαδικασίας επιλογής των διευθυντών των σχολείων υποστηρίζοντας ότι τα κριτήρια επιλογής θα πρέπει να «υπακούουν στην αξιοκρατία». Ο Κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της επίβλεψης της επιλογής των διευθυντών των σχολείων από το ΑΣΕΠ, το οποίο θα έχει επίσης αποκλειστική ευθύνη για την επιλογή των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης. Ως προς την συνέντευξη ο Κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι αυτός εισηγήθηκε την δομημένη συνέντευξη δεχόμενος έντονη κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιφυλάξεις για την χρηματοδότηση του Ισλαμικού Τεμένους

Τέλος, σχετικά με το Ισλαμικό Τέμενος, ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε ειρωνικά την διαφοροποίηση των ΑΝ.ΕΛ. στην συγκεκριμένη ρύθμιση, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με τις προβλέψεις για την χρηματοδότηση του Τέμενους. Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι η διάταξη με την παρούσα της μορφή επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα από την αλλοδαπή να χρηματοδοτήσουν το Τέμενος και ζήτησε αναδιατύπωση, ώστε «να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι διασφαλίζουμε την πηγή των πόρων» μέσω του κρατικού ελέγχου αυτών των πηγών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL