Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο

Επαίνους και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοβουλίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, εξέφρασαν στις παρεμβάσεις τους οι υπουργοί Εξωτερικών και οι υψηλοί αξιωματούχοι των 15 αραβικών και 6 ευρωπαϊκών κρατών που συμμετέχουν στη δεύτερη Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Ως «εξαιρετική» χαρακτήρισε την ελληνική πρωτοβουλία ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμερ Σούκρι, δηλώνοντας την αμέριστη υποστήριξη της χώρας του σε αυτήν για την εδραίωση της ειρήνης στην Α. Μεσόγειο.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Σούκρι έρχεται και συμμετέχει στη Διάσκεψη της Ρόδου, ενώ είναι γνωστή η ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο τόσο μέσα από τα τριμερή σχήματα συνεργασίας, όσο και με την έμπρακτη υποστήριξη του κ. Κοτζιά στις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου.

Ο κ. Σούκρι αναφέρθηκε στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, με έμφαση στον ανταγωνισμό που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, αλλά και στο ζήτημα της τρομοκρατίας, καθώς, όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις ανεξάρτητα από το ιδεολογικό τους υπόβαθρο. Επίσης επισήμανε ότι είναι σημαντική για τον μουσουλμανικό κόσμο η δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού.

Αν λυθεί το Παλαιστινιακό οι τρομοκράτες δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης, τόνισε από την πλευρά του και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη επίλυσης δύο πολιτικών ζητημάτων: το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL