Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C22.0°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.9°C
3 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.0°C19.4°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
4 BF 39%
Αν. Ξανθός: Θεμελιώδες ψέμα ότι μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερη συμφωνία με αυτές τις συνθήκες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν. Ξανθός: Θεμελιώδες ψέμα ότι μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερη συμφωνία με αυτές τις συνθήκες (Video)

Η συμφωνία είναι δύσκολη, αλλά προσφέρει την ορατότητα «μιας κοινωνικά βιώσιμης εξόδου από την κρίση», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Αν. Ξανθός, χαρακτηρίζοντας «θεμελιώδες ψέμα» τον ισχυρισμό ότι μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερη συμφωνία με αυτές τις συνθήκες. Ο Αν. Ξανθός παρατήρησε ότι η στάση έναντι της Ελλάδας «τέμνει τις πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης» κατατάσσοντας την Ν.Δ. μεταξύ των συμμάχων των δυνάμεων των ευρωπαϊκών ελίτ, ενώ επισήμανε ότι η κοινωνία, παρά την δυσφορία, «αντιλαμβάνεται την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα αυτήν την περίοδο».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης στα αντίμετρα, ο Αν. Ξανθός παρατήρησε ότι οι μετρήσεις δείχνουν ότι το 65% των πολιτών δεν λένε ότι τα αντίμετρα είναι ψίχουλα ή ανυπόστατα. Παράλληλα, ο Αν. Ξανθός δεσμεύτηκε για το άνοιγμα της συζήτησης με τους δανειστές ώστε να αλλάξει το μείγμα της φαρμακευτικής πολιτικής, καθώς, όπως τόνισε, «η Μνημονιακή πολιτική φαρμάκων έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο». Σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα των τιμών των φαρμάκων, ο Αν. Ξανθός αρνήθηκε ότι τα μέτρα είναι οριζόντια.

Ο Αν. Ξανθός επισήμανε την διαπραγμάτευση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση για βιώσιμες και δίκαιες τιμές για τα ακριβά φάρμακα, όπως και για την κοινή διαπραγμάτευση με άλλες χώρες του Νότου, ενώ υπάρχει ενισχυμένη έκπτωση στις εισαγωγές νέων φαρμάκων, τα οποία συνήθως είναι ακριβές. Ο Αν. Ξανθός ανέφερε και τις δράσεις για την ενίσχυση της ορθολογικής συνταγογράφησης και τον έλεγχο της συνταγογραφικής συμπεριφοράς των γιατρών, ενώ έδωσε έμφαση στις ρυθμίσεις ώστε να είναι διαχειρίσιμη η κατάργηση της διατίμησης στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL