Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ.Τσίπρας: Οι εξελίξεις στο χρέος θα με αναγκάσουν να φορέσω γραβάτα

Αναφερόμενος στην κατάθεση της τροπολογίας της ΝΔ για τα αντίμετρα είπε ότι «καλωσορίζω το ενδιαφέρον της ΝΔ για τα αντίμετρα

Την βεβαιότητα ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους εξέφρασε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Βουλή, γεγονός που όπως επεσήμανε θα οδηγήσει σε επενδυτικό τσουνάμι στη χώρα μας αλλά θα φέρει και τον ίδιο μπροστά στον "κίνδυνο" όπως είπε χαριτολογώντας να φορέσει γραβάτα.

Όπως τόνισε  χαρακτηριστικά με χιούμορ τα μηνύματα για το χρέος είναι τόσο θετικά που ακόμα και ανησυχία προκαλούν, είναι «πολύ καλά για να είναι αληθινά». Χαρακτηριστική η φράση του ότι "είναι τόσο θετικά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή" .

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η Α.Μέρκελ έχει αναλάβει την διαπραγμάτευση εκ μέρους της Γερμανίας για την ρύθμιση του χρέους (είναι on board είπε), ενώ εκτίμησε ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ξεκινήσει «επενδυτικό τσουνάμι».

Αναφερόμενος στην κατάθεση της τροπολογίας της ΝΔ για τα αντίμετρα είπε ότι «καλωσορίζω το ενδιαφέρον της ΝΔ για τα αντίμετρα. Τον Δεκέμβριο δεν είχε ψηφίσει την απονομή της 13ης σύνταξης αλλά τώρα λέει να δώσουμε από το πλεόνασμα – εκ του ασφαλούς βέβαια. Είναι ενδιαφέρουσα η στροφή στα αντίμετρα τα οποία κατά τα άλλα τα θεωρεί αέρα». Μάλιστα επεσήμανε ότι «οι τροπολογίες της ΝΔ αφορούν τα αντίμετρα και όχι τα μέτρα. Η ΝΔ λέει ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα όταν εγώ λέω ότι δεν θα τα εφαρμόσω αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος».

 

Δείτε όλα τα σχόλια