Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Η ΝΔ δεν ψηφίζει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΝΔ δεν ψηφίζει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα

Ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή, η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα, διευκρινίζοντας ότι στηρίζει αποκλειστικά και μόνο τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά τους βουλευτές με όλους τους Έλληνες πολίτες.

«To τέταρτο μνημόνιο έχει αποκλειστικά τις υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου και των βουλευτών τους, που το ψηφίζουν. Η Νέα Δημοκρατία -όπως κατ' επανάληψη έχει τονίσει ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι απολύτως αντίθετη. Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε ψευτοαντίμετρα», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Πειραιώς.

Παράλληλα, η ΝΔ σημειώνει ότι κατέθεσε τροπολογία για την επιστροφή του 0,5% του υπερπλεονάσματος στην κοινωνία, «με αντίμετρα που αφορούν όλους τους πολίτες και μπορούν να δοθούν άμεσα».

Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η τροπολογία περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, κατά 20%, τη μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

«Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να την υπερψηφίσει», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL