Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Με "μονταζιέρα" και κινδυνολογία η μάχη της Ν.Δ. για τη συμφωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με "μονταζιέρα" και κινδυνολογία η μάχη της Ν.Δ. για τη συμφωνία

Πολιτική μάχη προκειμένου να μεγεθύνει το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης από τα μέτρα που συζητούνται στη Βουλή δίνει η Ν.Δ., “φουσκώνοντας” τον λογαριασμό των μέτρων, απαξιώνοντας τα “αντίμετρα” (τα οποία θα καταψηφίσει...), χρησιμοποιώντας ακραία κινδυνολογία, αλλά και στοχεύοντας στους “χαμένους” της τεχνικής συμφωνίας...

Ταυτοχρόνως, ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει το μπαράζ εμφανίσεων και την... υποσχεσιολογία. Μετά την “απόσυρση” της “γαλάζιας” πρότασης για... διανομή “τώρα” του υπερπλεονάσματος του 2016, συνέχισε να τάζει. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο με εκπροσώπους ελεύθερων επαγγελματιών, υποσχέθηκε “μείωση φόρων και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος”, το οποίο, κατά τον ίδιο, “οδηγεί σε ετήσιο όφελος 1.600 ευρώ στα 10.000 ευρώ εισόδημα”. Επιπρόσθετα, τόσο ο ίδιος όσο και η Ν.Δ. έχουν “ανεβάσει” τον λογαριασμό των μέτρων στα 5 δισεκατομμύρια.

Φλερτ με τους ένστολους

Ιδιαίτερο βάρος μεταξύ των “χαμένων” της συμφωνίας δίνει η οδός Πειραιώς στους ένστολους, καθώς αποτελούν προνομιακό εκλογικό ακροατήριο της Ν.Δ. Έτσι, με όπλο την “επιλεκτική” διανομή κοινωνικού μερίσματος το 2014, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να υποδαυλίσει αντιδράσεις των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, τρομοκρατώντας τους για δήθεν μειώσεις στις αποδοχές τους - καίτοι μέσω της “προσωπικής διαφοράς” ουδείς εκ των εν ενεργεία ένστολων θα χάσει ούτε ένα ευρώ. Μάλιστα, σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης θα δεχθεί στο γραφείο του στην Βουλή τα προεδρεία των ενώσεων των ένστολων ώστε να “σηκώσει” το συγκεκριμένο θέμα.

Φιλοτεχνεί αντιαφήγημα

Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. συνεχίζει να φιλοτεχνεί ένα “αντιαφήγημα”, προσπαθώντας να πείσει την κοινωνία ότι δεν... πρόκειται να αλλάξει τίποτα και να εξουδετερώσει την πολιτική επιρροή των θετικών σημαδιών που ήδη εμφανίζονται στην οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε χθες, από το Λονδίνο, σε συνάντηση με Έλληνες που ζουν και εργάζονται εκεί, ότι “η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί”, ενώ προεξόφλησε πως δεν θα προβεί σε καμία μεταρρύθμιση. Επίσης, έθεσε ως προϋποθέσεις για την επιστροφή Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό την προσέλκυση επενδύσεων, σε συνδυασμό με την “αξιοκρατία στο Δημόσιο” και τις “αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, την Υγεία και τη Δικαιοσύνη”. Μάλιστα, τρεις ημέρες αφότου περιέγραψε ως “αχρείαστες” συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων (εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες), υποστηρίζοντας πως οι υπηρεσίες τους θα μπορούσαν να ανατεθούν στον ιδιωτικό τομέα, επανήλθε με ακόμη μία σχετική “ύποπτη” αναφορά -για την Υγεία αυτή τη φορά: “Πιστεύω σε ένα εθνικό σύστημα Υγείας, αλλά και σε συνεργασία και ανταγωνισμό μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα” είπε χαρακτηριστικά, ανοίγοντας... άλλη μία κερκόπορτα.

Σενάρια λόγω... Σαμαρά

Στην πολιτική μάχη για τη συμφωνία εισήλθε από προχθές και ο Αντ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για “τέταρτο Μνημόνιο” και χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως τη “μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε ποτέ η πατρίδα μας”. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός πυροδότησε έντονη συζήτηση στο εσωτερικό της Ν.Δ. μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας "Realnews" ότι συναντήθηκε μυστικά με τον Ευ. Βενιζέλο στο σπίτι πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ. Η συγκεκριμένη συνάντηση πυροδότησε τις φήμες περί “μετεγγραφής” του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ., κάτι που, ωστόσο, θα ήταν “κόκκινο πανί” για τους “καραμανλικούς”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL