Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Reuters: Ο Κινέζος πρόεδρος προσέφερε ισχυρή υποστήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Reuters: Ο Κινέζος πρόεδρος προσέφερε ισχυρή υποστήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προσέφερε σήμερα ισχυρή υποστήριξη στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως οι δύο χώρες θα πρέπει να επεκτείνουν τη συνεργασία στις υποδομές, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες.

Ο Σι Τζινπίνγκ υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της νέας κινεζικής στρατηγικής του Δρόμου του Μεταξιού.

«Αυτή τη στιγμή, η παραδοσιακή φιλία και συνεργασία της Κίνας και της Ελλάδας συνεχίζουν να λάμπουν με νέο δυναμισμό», δήλωσε ο πρόεδρος Σι, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνεργασία στις υποδομές, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες θα πρέπει να είναι «βαθιά και σταθερή», πρόσθεσε ο Σι χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο ελληνικός επιχειρηματικός Όμιλος Κοπελούζου υπέγραψε συμφωνία με τον κινεζικό όμιλο Shenhua Group για συνεργασία σε προγράμματα πράσινης ενέργειας και στην αναβάθμιση σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και άλλες χώρες, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η ελληνική εταιρεία.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως η Κίνα και η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για να μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε έναν σημαντικό διεθνή ναυτιλιακό κόμβο και τμήμα κλειδί του νέου Δρόμου του Μεταξιού, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Η μεγαλύτερη κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία, η COSCO Shipping, αγόρασε πέρυσι πλειοψηφικό μερίδιο στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς στο πλαίσιο σχεδίου για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ναυτιλιακό κόμβο για το ταχέως αυξανόμενο εμπόριο ανάμεσα στην Ασία και την ανατολική Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL