Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Ενώ επιμένει στην πλειοδοσία λαϊκισμού / Σιγή ιχθύος από τη Ν.Δ. για το κοινωνικό μέρισμα το 2017
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενώ επιμένει στην πλειοδοσία λαϊκισμού / Σιγή ιχθύος από τη Ν.Δ. για το κοινωνικό μέρισμα το 2017

Με τα... δικά της “αντίμετρα” και την πλειοδοσία υποσχέσεων και λαϊκισμού θα πορευθεί στον δρόμο προς την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση επί της συμφωνίας η Ν.Δ., ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης την προσεχή Τρίτη συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του για να θέσει τους “γαλάζιους” βουλευτές σε διάταξη μάχης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη πυκνώνει τις παρεμβάσεις του ώστε να πάρει πάνω του την επιχείρηση τεχνητής πόλωσης που προωθεί η Ν.Δ. ενόψει της μάχης στη Βουλή επί της συμφωνίας.

Χθες, εξάλλου, η Ν.Δ. επανέφερε το αίτημά της να μοιραστεί 0,5% του πλεονάσματος τώρα στην κοινωνία, τηρώντας ταυτοχρόνως σιγήν ιχθύος για την προαναγγελία του πρωθυπουργού πως η επιστροφή κοινωνικού μερίσματος στους πολίτες θα γίνει “όταν έρθει η ώρα” και “εκεί που πρέπει και με ασφάλεια έναντι στόχων για την υπεραπόδοση των πλεονασμάτων”.

Ταυτοχρόνως η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό σχολιάζοντας την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα του καταλόγισε “πλεόνασμα θράσους” και τον κατηγόρησε πως “κοροϊδεύει εν ψυχρώ την ελληνική κοινωνία που στενάζει”. «Και τώρα που λέει ότι 'έκλεισε ένας κύκλος', του θυμίζουμε ότι το ίδιο ακριβώς έλεγε και πέρυσι στις 22 Μαΐου 2016» συνέχισε η Ν.Δ. σε μία προσπάθεια να ακυρώσει τις θετικές προοπτικές από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

“Φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό, κόβοντας κατά μέσον όρο δυο συντάξεις, επιβαρύνοντας με νέους φόρους όλους τους Έλληνες. Δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να εξασφαλίζει καν τη χρηματοδότησή της. Ο κ. Τσίπρας ‘αγαπάει’ τους φτωχούς, γι’ αυτό φροντίζει να γίνονται διαρκώς περισσότεροι. Έχει το θράσος να μιλάει για αντίμετρα, όταν για να ενεργοποιηθούν, ύστερα από τρία χρόνια, πρέπει να στύψει σαν λεμονόκουπα όλους τους Έλληνες” υποστήριξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προπαγάνδα περί αντιμέτρων

Εξάλλου, όπως προαναφέρθηκε, η Ν.Δ. επανέφερε την πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι είναι ανέφικτη. “Αν είχε ίχνος ευαισθησίας για τον ελληνικό λαό και όχι για την καρέκλα του, θα αποδεχόταν την πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη. Μια πρόταση ρεαλιστική, μετρημένη, που ανακουφίζει έστω και λίγο όλους τους Έλληνες” υπογράμμισε η οδός Πειραιώς. Την ίδια πρόταση στήριξε χθες και η Ντ. Μπακογιάννη επιχειρώντας να την παραλληλίσει με ό,τι έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014.

“Το Μνημόνιο, η συμφωνία την οποία και εμείς υποχρεωθήκαμε να ψηφίσουμε για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, προβλέπει σήμερα ότι, εάν έχεις υπέρβαση πλεονάσματος, έχεις τη δυνατότητα να επιστρέψεις το 40% στην κοινωνία" είπε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι πριν από έξι μήνες το κόμμα της δεν υπερψήφιζε τη χριστουγεννιάτικη ενίσχυση των συνταξιούχων επειδή ήταν... “μονομερής ενέργεια” που “τίναζε στον αέρα τη διαπραγμάτευση”.

“Το πλεόνασμα προέρχεται από το υστέρημα της κοινωνίας” συνέχισε η πρώην υπουργός μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο, για να ισχυριστεί πως “ξέρουμε ότι, αν ήθελε ο κ. Τσίπρας, μπορούσε να είχε κάνει αυτό που είχε κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ., να ανακουφίσει τώρα τον κόσμο”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Σε σύγχυση μεταξύ ορατού και αοράτου η Ν.Δ.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστη την αντίδραση της Ν.Δ. και η αντίδρασή του ήταν οξεία: “Η νοημοσύνη της Ν.Δ. βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο ή, μάλλον, ποτέ δεν ήταν ξύπνια... Αναμασά τα ίδια και τα ίδια αντικαθιστώντας τη λέξη ‘εκλογές’ με τις λέξεις ‘τέταρτο Μνημόνιο’. Μηδενική ικανότητα ορθολογικής σκέψης, όπως και ικανότητα να κάνει συγκρίσεις ή να έχει αφήγημα. Βρίσκεται σε διαρκή σύγχυση μεταξύ ορατού και αοράτου...” υπογράμμισε η Κουμουνδούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL