Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Δ. Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να ταυτίζεται με το καθεστώς Μαδούρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να ταυτίζεται με το καθεστώς Μαδούρο

«Αυτό που χρειάζεται στη Βενεζουέλα είναι μεσολαβητικές πρωτοβουλίες και διάλογος της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να ταυτίζεται με το καθεστώς Μαδούρο και να κλείνει τα μάτια σε αρνητικές ενέργειες.
 
«Η στήριξη που έχει δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλευρά Μαδούρο, στις τελευταίες εκλογές, δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε ή συμφωνούμε με όλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό και αριστερό κόμμα και δεν μπορεί να ταυτίζεται με πρακτικές βίας. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να ταυτίζεται με το καθεστώς Μαδούρο και να κλείνει τα μάτια σε αρνητικές ενέργειες. Υπάρχει ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Βενεζουέλα και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαφοροποιηθεί από τις αρνητικές πρακτικές της κυβέρνησης Μαδούρο» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.
 
Αναφέρθηκε επίσης, στη στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση, στο Ευρωκοινοβούλιο, του ψηφίσματος για την κατάσταση στην Βενεζουέλα και σημείωσε: «Η ευρω-ομάδα της Αριστεράς δεν υπέγραψε το ψήφισμα της πλειοψηφίας, που ήταν μονομερές και ταυτιζόταν απολύτως με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Επιλέξαμε, όπως έκαναν και οι Πράσινοι, καθώς και ένα μεγάλο μέρος της ευρω-ομάδας της Αριστεράς, την αποχή, γιατί πιστεύουμε ότι αυτή την ώρα, αυτό που χρειάζεται στη Βενεζουέλα είναι μεσολαβητικές προσπάθειες και διάλογος της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL