Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα βλέπει η Κίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα βλέπει η Κίνα

Συνέχεια σε μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου “που όλες μαζί σηματοδοτούν το μεγάλο ενδιαφέρον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την Ελλάδα”, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, δόθηκε με τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Αλ. Τσίπρας με τον Λιου Κιμπάο, μέλος του Π.Γ. και της Γραμματείας της Κ.Ε. του ΚΚ Κίνας, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού και επικοινωνίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη του Έτους Ελλάδας - Κίνας 2017 (που εγκαινίασαν χτες στο Βυζαντινό Μουσείο οι υπουργοί Πολιτισμού των δύο χωρών), αλλά και λίγες ημέρες μετά το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών που συνδιοργάνωσαν Ελλάδα - Κίνα, και δυόμιση εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο. Εκεί θα έχει συναντήσεις με τον Κινέζο Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας, ενώ θα συμμετέχει και στο φόρουμ για τον σύγχρονο δρόμο του μεταξιού παρουσία του Προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας.

Σε μια συνάντηση που εστίασε σε ζητήματα που αφορούν την πολιτιστική συνεργασία στον κινηματογράφο και στον οπτικοακουστικό τομέα, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε τη σημασία του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών και του έτους πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας - Κίνας, δήλωσε πως “η βάση για να οικοδομηθεί η εμπορική και η οικονομική συνεργασία είναι η συνεργασία στον πολιτισμό". "Είμαστε υπερήφανοι για τους αρχαίους πολιτισμούς μας και ιδιαίτερα γιατί οι πολιτισμοί μας, έχουν συνέχεια στον χρόνο" είπε.

Ο Λιου Κιμπάο μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό τους χαιρετισμούς του Προέδρου Σι Τσινπίνγκ και του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ, προσθέτοντας πως προσβλέπει στην παρουσία του Αλ. Τσίπρα στο φόρουμ για τον νέο δρόμο του μεταξιού. Επισήμανε ότι “αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ καλό momentum για την οικονομική και την πολιτιστική συνεργασία ανάμεσα στις χώρες μας”. Σχετικά δε με το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, τόνισε πως “είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία που μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να κάνουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα".

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL