Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ανδ. Ξανθός: Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα αντιστραφεί το κοινωνικό κλίμα ανασφάλειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδ. Ξανθός: Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα αντιστραφεί το κοινωνικό κλίμα ανασφάλειας

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επιτυχή, όπως είπε, ολοκλήρωση μιας παρατεταμένης και κρίσιμης διαπραγμάτευσης, έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, στην παρέμβασή του, κατά την ημερίδα για τα δικαιώματα των ασθενών, που οργανώθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ΕΚΕΠΥ.

Όπως «όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα κλείσει, με διαχειρίσιμο για την κοινωνία τρόπο, τις εκκρεμότητες της αξιολόγησης και θα αντιστρέψει το σημερινό κοινωνικό κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, ενώ θα δώσει ώθηση στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους και τη “χαλάρωση” του ασφυκτικού κλοιού στην οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο Α. Ξανθός, παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα και τις διαχρονικές ελλείψεις, γίνονται αισθητά, πλέον, βήματα βελτίωσης της λειτουργίας του ΕΣΥ και σταδιακής κάλυψης των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό.

Όμως επισήμανε, «εξακολουθούμε πάντως να έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη εξίσωση: την τήρηση των δημοσιονομικών περιορισμών και των συμφωνηθέντων με τους δανειστές, αλλά και μέτρα ανακούφισης και προστασίας των αδύναμων, στήριξη του ΕΣΥ, με ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και διαρθρωτικές αλλαγές για τη συνολική ανασυγκρότηση του Συστήματος Υγείας».

Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα θέματα του υπουργείου Υγείας, οδηγούν, όπως αποκάλυψε, σε συμφωνία με κεντρικό στοιχείο τη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις, που έχουν στόχο την καθολική-ισότιμη-αποτελεσματική φροντίδα των πολιτών και ταυτόχρονα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL