Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Βουλή: Αρνητικές οι εισηγήσεις για την άρση ασυλίας Β. Λεβέντη, Θ. Παπαχριστόπουλου, Χρ. Καραγιαννίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βουλή: Αρνητικές οι εισηγήσεις για την άρση ασυλίας Β. Λεβέντη, Θ. Παπαχριστόπουλου, Χρ. Καραγιαννίδη

Αρνητικές είναι οι εισηγήσεις της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια της Βουλής και για τα τρία αιτήματα άρσης ασυλίας βουλευτών που συζητήθηκαν σήμερα. Η πρώτη υπόθεση αφορούσε μήνυση πολιτευτή της Ένωσης Κεντρώων προς τον πρόεδρο του κόμματος, Β. Λεβέντη, σχετικά με την αθέτηση της υπόσχεσής του οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων να αντικατασταθούν από τους επιλαχόντες 6 μήνες μετά την εκλογή τους.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του Άδ. Γεωργιάδη, προς τον Θ. Παπαχριστόπουλο σχετικά με σχόλια που είχε κάνει ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. σε πάνελ πολιτικής εκπομπής για τα πεπραγμένα του Γ. Καρατζαφέρη την περίοδο που ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ. Η τρίτη υπόθεση αφορούσε μήνυση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδη, από αστυνομικούς σχετικά την δημοσιοποίηση στοιχείων αστυνομικών με πολιτικά το 2012.

Και για την περίπτωση του Θ. Παπαχριστόπουλου και για την περίπτωση του Χρ. Καραγιαννίδη από την πλειοψηφία της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας κρίθηκε ότι οι πράξεις τους έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους ως βουλευτές.

Κ. Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL