Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Η Φ. Γεννηματά απασφάλισε κατά των διαφωνούντων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Φ. Γεννηματά απασφάλισε κατά των διαφωνούντων

Με έκτακτο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ, ξήλωμα του Γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου από τις αρμοδιότητες τους, τις οποίες μεταφέρει στην ΚΟΕΣ, και εκλογή νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα αλλάζει τους συσχετισμούς, “απάντησε” η Φ. Γεννηματά στην εσωκομματική σύγκρουση, η εκδήλωση της οποίας κορυφώθηκε το περασμένο Σάββατο στην εκρηκτική συνεδρίαση της ΚΠΕ.

Τραβώντας την αντιπαράθεση στα άκρα, με τη σημερινή ομιλία της στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άφησε έντονες αιχμές κατά του Γραμματέα Στ. Ξεκαλάκη και του προκατόχου του, Ν. Ανδρουλάκη (σ.σ. ηγούνται της εσωτερικής αντιπολίτευσης. Τις προηγούμενες μέρες οι επιτελείς της Χαρ. Τρικούπη τους είχαν κατηγορήσει ως “Δούρειους Ίππους”, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τους.

Όπως είχε προαναγγείλει στο σημερινό φύλλο της “Α”, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επρόκειτο σήμερα να ανακοινώσει “πολιτικές πρωτοβουλίες” και “καθαρές λύσεις”.

Ειδικότερα, σε μια επίδειξη πυγμής, η Φ. Γεννηματά αποφάσισε να προκηρύξει “σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Καταστατικού μας, Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ”. “Προκρίνω την καταστατική προβλεπόμενη πολιτική λύση στο ζήτημα”, είπε. Το Συνέδριο, όπως ανέφερε “θα διαμορφώσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ,για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, σύμφωνα και με  την πρωτοβουλία που ανέλαβα τον Ιανουάριο του 2016. Που περιλαμβάνει: Εκλογή του Επικεφαλής του ενιαίου φορέα από τη βάση. Συνέδριο και εκλογή οργάνων.

Ανακοίνωσε ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει και νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, "η οποία θα αντιστοιχεί στην ενισχυμένη κοινωνική και πολιτική δυναμική μας". Προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφαση της, είπε ότι “η παρούσα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή εξελέγη κατά την διάρκεια μεταβατικών διαδικασιών, για την εκλογή νέας ηγεσίας, όταν το κόμμα μας ενέγραφε ποσοστά κατά τις μετρήσεις της κοινής γνώμης κάτω και από το όριο εισόδου στην Βουλή!".
Ανακοίνωσε ότι με απόφαση της συγκροτείται άμεσα Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) “για την αποτελεσματική διοργάνωση και διεξαγωγή Συνεδρίου”.

Η ΚΟΕΣ:

- "Θα έχει την ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων που σχετίζονται με το Συνέδριο και θα έχει Γραμματεία και  Συντονιστή"

- “Οι αρμοδιότητες του Γραμματέα της ΚΠΕ μεταβιβάζονται στον Συντονιστή της ΚΟΕΣ".

- "Οι αρμοδιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου μεταβιβάζονται στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ και οι αρμοδιότητες της ΕΚΑΠ σε Επιτροπή  της ΚΟΕΣ".

Στ. Ξεκαλάκης: Είμαι Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της Φώφης 

"Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον ρόλο τον τιμώ , διότι μπορώ να κοιτάζω στα μάτια από την πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος μας, στην πιο απομακρυσμένη περιοχή, με την δουλειά που έχω κάνει", δήλωνε το πρωί ο Στ. Ξεκαλάκης. 


Σε συνέντευξή του (ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9.84) πριν από την ομιλία της ΦΓ. Γεννηματά και τις αποφάσεις που ανακοίνωσε, ο Γραμματέας της ΚΠΕ απαντούσε στις κατηγορίες της περί "μηχανισμών" ότι "η ίδια είναι αυτή που πάει να στήσει μηχανισμό". "Το διακύβευμα είναι αν θέλουμε ένα μικρό ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα υποτακτικών πολιτικών στελεχών, ή αν θέλουμε μια μεγάλη πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη”, πρόσθεσε.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL