Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Ν.Παππάς: Στελέχη της ΝΔ που καθαγίαζαν τη χούντα να πάρουν ξεκάθαρη θέση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Παππάς: Στελέχη της ΝΔ που καθαγίαζαν τη χούντα να πάρουν ξεκάθαρη θέση

Αιχμές σε βάρος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία κατά το παρελθόν έχουν υπηρετήσει πολιτικούς χώρους που καθαγίαζαν τη χούντα, άφησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος τους κάλεσε να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι έχουν μετακινηθεί από εκείνες τις τοποθετήσεις που τους επέτρεπαν να έχουν και συχνή αλληλογραφία με τους δικτάτορες, όπως είπε.

«Σήμερα είναι μία "μαύρη" επέτειος για την πατρίδα μας και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν είναι μία διαδικασία επετειακή, είναι μία διαδικασία διαρκής», δήλωσε στους δημοσιογράφους, στον Αρχάγγελο Πέλλας, ο Ν.Παππάς για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

«Θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις και ειδικά δυνάμεις που φιλοδοξούν να παίξουν σοβαρό ρόλο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα να μην αφήνουν κανένα παράθυρο για το ξέπλυμα στη συνείδηση του ελληνικού λαού της δικτατορίας.

» Και θα πρέπει τα στελέχη τους -και αναφέρομαι στην αξιωματική αντιπολίτευση- τα οποία κατά το παρελθόν έχουν υπηρετήσει πολιτικούς χώρους και παρατάξεις, οι οποίες τη χούντα την καθαγίαζαν, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να δηλώσουν ευθαρσώς ότι έχουν μετακινηθεί από εκείνες τις τοποθετήσεις που τους επέτρεπαν να έχουν και συχνή αλληλογραφία με τους δικτάτορες», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «υπάρχουν πράγματα, τα οποία ο δημοκρατικός κόσμος δεν θα αφήσει ποτέ να φύγουν από την ιστορική μνήμη. Ο ελληνικός λαός έχει και δημοκρατική εγρήγορση και την ευαισθησία και την ικανότητα να υπερασπίζεται και να διευρύνει τη Δημοκρατία μας κάθε μέρα και κάθε στιγμή».

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος επειδή ΔΝΤ και Γερμανία διαφωνούν για το χρέος

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επειδή ΔΝΤ και Γερμανία έχουν μία σαφώς διατυπωμένη διαφωνία για το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Απαντώντας σε ερώτηση τι μπορεί να περιμένει η Ελλάδα από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, ο Ν.Παππάς τόνισε πως ήδη «διαμορφώνεται ένα κλίμα, το οποίο επιβεβαιώνει αυτό που η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ότι η Ελλάδα και πετυχαίνει στους στόχους και μέσα στις προγραμματικές προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης αναδεικνύεται η δυνατότητα της εθνικής οικονομίας να περάσει στη σφαίρα της βιώσιμης ανάπτυξης».

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως είναι βέβαιο ότι θα εκπλήξουν τους πάντες τα αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα για το πρωτογενές πλεόνασμα και πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε διαφωνίες, οι οποίες είναι και ευθαρσώς διατυπωμένες μεταξύ των θεσμών να καθυστερήσουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, επειδή ΔΝΤ και Γερμανία έχουν μία σαφώς διατυπωμένη διαφωνία επί του ελληνικού χρέους».

Γρήγορο ίντερνετ στον Αρχάγγελο ανακοίνωσε ο Ν. Παππάς

Την ένταξη του ορεινού και ακριτικού χωριού Αρχάγγελος του νομού Πέλλας στο δίκτυο των περιοχών με ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό.

Ο Αρχάγγελος βρίσκεται σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, σε υψόμετρο 845 μέτρων, έχει 650 κατοίκους και όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας, Διονύσης Δρένος, η σύνδεση γρήγορου ίντερνετ ανοίγει νέες αναπτυξιακές προοπτικές.

«Η ανάπτυξη στον Αρχάγγελο του δικτύου που θα επιτρέπει τη γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα ότι οι προτεραιότητες αυτής της διακυβέρνησης είναι τέτοιες, ούτως ώστε κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα, κανένα χωριό, κανένας οικισμός να μην μείνει πίσω από τις δυνατότητες τις οποίες προσφέρει αυτή η νέα τεχνολογική επανάσταση, την οποία πρέπει και μπορούμε ως λαός να τη βιώσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο υπουργός. «Από σήμερα και μετά πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες στο πώς ο κόσμος θα ενημερωθεί και το πώς οι δυνάμεις της χώρας θα κινητοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν, για να δείξουμε το πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να κάνουν την παραγωγή των εξαιρετικών προϊόντων πιο αποτελεσματική, τη ζωή των χωρικών πολύ πιο εύκολη. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε εδώ», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς έφτασε στον Αρχάγγελο συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη, και έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της κοινότητας και κατοίκους, ενώ μία κυρία τού πρόσφερε ανθοδέσμη με λουλούδια της περιοχής.

«Είναι σαν να μας άνοιξε μία εγκυκλοπαίδεια. Τώρα μπορούμε να ενημερωνόμαστε από το διαδίκτυο για τα πάντα. Για τις καλλιέργειές μας, τις ποικιλίες που υπάρχουν, πώς να αντιμετωπίζουμε διάφορες ασθένειες, και οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε», ανέφερε ο κ. Δρένος. Επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό ότι στον Αρχάγγελο καλλιεργούνται κυρίως κεράσια (περίπου 8.000 τόνοι) και πατάτες (περίπου 4.000 τόνοι) και σημείωσε πως έχουν τέτοια ανάπτυξη που καταφέρνουν και κρατάνε στο χωριό ένα μεγάλο μέρος των νέων, καθώς ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη γεωργία.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι στην περιοχή του Αρχάγγελου παράγεται το 1/3 της ελληνικής παραγωγής κερασιού, γνωρίζει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του τόπου και γι' αυτό επιλέχθηκε να συνδεθεί με το γρήγορο ίντερνετ. Εξέφρασε, ακόμη, τη χαρά του για το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των νέων του Αρχάγγελου προτίμησε να μείνει και να καλλιεργήσει.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισκέφθηκε καλλιέργειες, συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που τους απασχολούν. Στη συνέχεια είχε διάλογο με τους πολίτες σε ένα καφενείο.

Ο πρόεδρος της κοινότητας έδωσε έμφαση στα προβλήματα των καλλιεργειών από το ψύχος, καθώς, όπως είπε, και σήμερα το πρωί η θερμοκρασία έπεσε 5 και 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τις παρεμβάσεις που χρειάζονται και θα προχωρήσει προκειμένου να δώσει λύσεις. Άμεσα σε ορισμένα ζητήματα και με κατάλληλο συντονισμό ενεργειών στα υπόλοιπα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL