Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
«Γαλάζιοι» πετούν την μπάλα στην εξέδρα υποβαθμίζοντας την παρέμβασή της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Γαλάζιοι» πετούν την μπάλα στην εξέδρα υποβαθμίζοντας την παρέμβασή της

Στον απόηχο της μπόρας που ξέσπασε στη Ν.Δ. με αφορμή την κόντρα που άνοιξε η Κ. Παπακώστα και την καρατόμησή της από τον Κυρ. Μητσοτάκη από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας, με φόντο την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, «γαλάζια» στελέχη προσπάθησαν χθες να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις της εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

Με επικλήσεις στην ενότητα του κόμματος και ρίχνοντας το βάρος στο «προσωπικό» των απόψεων που εκφράστηκαν και όχι στο πολιτικό σκέλος της κίνησης της Κ. Παπακώστα και σε ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εσωτερικές ισορροπίες στη Ν.Δ., επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τις εσωτερικές προεκτάσεις της αντίδρασής της και της απόφασης Μητσοτάκη και να ξορκίσουν το ενδεχόμενο να λάβει περαιτέρω διαστάσεις.

Με την επιλογή του να αντικαταστήσει την Κ. Παπακώστα με τον νεοεισαχθέντα στη Ν.Δ. (από το Ποτάμι) Ι. Φωτήλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλησε να δώσει μήνυμα προς όσους αμφισβητούν τις επιλογές του, παράλληλα όμως δημιούργησε με αυτή μια νέα εστία εσωτερικής δυσφορίας.

Σκληρότερος όλων κατά της Κ. Παπακώστα και αναφανδόν υπέρ των κινήσεων του Κυρ. Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο Κ. Τζαβάρας, που αποφάνθηκε (ρ/σ Πρακτορείο fm) ότι «ο κάθε βουλευτής, σε κάθε κόμμα, οφείλει να είναι προεδρικός, δηλαδή να υποστηρίζει τον πρόεδρο του κόμματος του, ο οποίος έχει αναδειχθεί με καταστατικές διαδικασίες».

«Εάν φτάσει ο οποιοσδήποτε βουλευτής σε ένα τέτοιο σημείο, ώστε να έλθει σε διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο, καλά θα κάνει να αποχωρήσει και να παραιτηθεί» δήλωσε λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «έκανε πολύ καλά» που έπαυσε από τα καθήκοντά της την Κ. Παπακώστα. Είπε για την τοποθέτηση της βουλευτή ότι «δεν ήταν μια ευπρεπής συμπεριφορά» και πως «δεν θα υποδείξει ο βουλευτής στον πρόεδρο τι θα κάνει αναφορικά με ένα θέμα που ανάγεται στην κυριαρχική του θέληση».

Η Σ. Βούλτεψη αιτιολόγησε πλήρως (ΣΚΑΪ) την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. για την «καρατόμηση» της Κ. Παπακώστα λέγοντας ότι εκείνος «φτιάχνει το σκιώδες υπουργικό του συμβούλιο και ο πρόεδρος μπορεί να το αλάξει». Παραδέχτηκε ότι «βεβαίως υπάρχουν προσωπικές απόψεις, αλλά δημόσιες αντεγκλήσεις δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές», ενώ πήρε το μέρος του Άδ. Γεωργιάδη αιτιολογώντας έτσι ευρύτερα και τις στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη αναφέροντας ότι «η Ν.Δ. είναι πολύ μεγάλη παράταξη, που πάντα είχε μέσα της τέτοιες τάσεις. Τα κόμματα εξουσίας είναι αδύνατον να έχουν απόλυτη ομοιογένεια».

«Δεν υπάρχει κανένας δυϊσμός στη Ν.Δ.» δήλωσε (ΕΡΤ) ο Γ. Οικονόμου. «Έχει κλείσει ήδη και βλέπουμε μπροστά, έχουμε ανοιχτά θέματα και ενδεχόμενα, δεν θα μπούμε σε λογική εσωστρέφειας, να αλληλοσπαρασσόμαστε» δήλωσε (ρ/σ Στο Κόκκινο) ο Σ. Αναστασιάδης. Είπε ότι η Κ. Παπακώστα έχει τις δικές της απόψεις, αλλά θεωρήθηκε ότι αντίκειται στις αρχές του κόμματος και ο Κυρ. Μητσοτάκης «προτίμησε να την αντικαταστήσει», «δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούνται τα πράγματα».

Παραδέχτηκε ότι κάποιοι «ενδεχομένως να μην είδαν με καλό μάτι» την αντικατάστασή της από τον Ι. Φωτήλα, για να σχολιάσει πως «το αν είναι άδικη ή δίκαιη θα κριθεί... Η επιλογή προσώπου δικαιώνει ή δεν δικαιώνει τον ίδιο τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην κατεύθυνση της ηρεμίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL