Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ.Σπίρτζης: Μην πιστεύετε τα μάτια σας, μην μετράτε τον χρόνο που ταξιδέψατε, μην νοιάζεστε που δεν είχαμε ούτε ένα νεκρό (Video)

Δηκτικός ήταν ο υπουργός Υποδομών για τις «καταγγελίες» για την Ιόνια Οδό. Σχετικά με το μποτιλιάρισμα που σημειώθηκε την Δευτέρα του Πάσχα κι έγινε πολιτικό θέμα, ο ίδιος «παραδέχτηκε» ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο

Να … καταγγείλουν όλοι μαζί την κυβέρνηση για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού κάλεσε βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης κατά τον κυβερνητικό έλεγχο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ.Σπίρτζης, σχολιάζοντας με ειρωνεία τα όσα ισχυρίζονται τις τελευταίες μέρες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ που τα στηρίζουν.

Ο Χρ.Σπίρτζης ζήτησε επίσης από τους πολίτες «μην πιστεύετε τα μάτια σας, μην μετράτε τον χρόνο που ταξιδέψατε, μην νοιάζεστε που δεν είχαμε ούτε ένα νεκρό».

Ο υπουργός Υποδομών υπενθύμισε ότι τα έργα τελείωσαν εντός χρονοδιαγράμματος ενώ οι αποζημιώσεις καταβλήθηκαν μαζί με το πέρας των έργων, ενώ η καταγγελλόμενη από την αντιπολίτευση κυβέρνηση ήταν αυτή που διαπραγματεύτηκε δωρεάν διελεύσεις για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής και τα ΑμεΑ και συνεχίζει να διαπραγματεύεται την τοποθέτηση ηλεκτρονικών διοδίων.

Σχετικά με το μποτιλιάρισμα που σημειώθηκε την Δευτέρα του Πάσχα κι έγινε πολιτικό θέμα, ο Χρ.Σπίρτζης «παραδέχτηκε» ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

«Αν λέγαμε την σήραγγα Κώστα Σημίτη θα ήταν μια χαρά»

Ο Χρ.Σπίρτζης σχολίασε και την ενόχληση της αντιπολίτευσης για την ονοματοδοσία των σηράγγων επισημαίνοντας ότι ήταν «μεγάλη ιεροσυλία» που η μία από αυτές ονομάστηκε «Ανδρέας Παπαδρέου» και παρατηρώντας δηκτικά ότι «αν την λέγαμε Κώστα Σημίτη θα ήταν μια χαρά».

Ο ίδιος αναφέρθηκε ειρωνικά και στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι οι δρόμοι ήταν έτοιμοι, αλλά τα εγκαίνιά τους καθυστέρησαν λόγω ενεργειών της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι αυτό μάλλον συνέβη γιατί η κυβέρνηση έψαχνε … κορδέλες.

Σχετικά με το θέμα της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, Δ.Κωνσταντόπουλου, αναφορικά με τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ο Χρ.Σπίρτζης υπογράμμισε ότι, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προετοιμάσει το έργο, λογικά θα είχε λάβει υπόψη της κι αυτό το σημαντικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Ο υπουργός, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα με την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις