Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
"Επιθέσεις" φιλίας προς άσπονδους φίλους...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Επιθέσεις" φιλίας προς άσπονδους φίλους...

Με τους επιτελείς της Χαρ. Τρικούπη να μην “βλέπουν” εκλογές στον ορίζοντα, η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -παράλληλα με τα πυρά ολοένα και μεγαλύτερης έντασης κατά της κυβέρνησης- επικεντρώνει στο συνέδριο του Ιουνίου προσπαθώντας να προλειάνει το έδαφος με μηνύματα για “ενότητα” που απευθύνονται κυρίως προς... άσπονδους φίλους.

Σε εσωκομματικό επίπεδο οι “επιθέσεις φιλίας” αφορούν κυρίως τον Ευ. Βενιζέλο, που φέρεται σε ανύποπτο χρόνο να έχει πει σε κλειστή συγκέντρωση πολιτικών φίλων του ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει, όπως και να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Κάτι που πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από το περιβάλλον του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ διάφορες εκτιμήσεις -κομματικές και δημοσιογραφικές- έχουν εντάξει τέτοιες “φήμες” ακόμα και σε προσπάθεια πίεσης εκ μέρους του για τοποθέτηση στην πρώτη θέση του Επικρατείας, ιδιαίτερα δε εφόσον η επιστροφή του Γ. Παπανδρέου και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα στη σχετική συζήτηση.

Έτσι, μετά την πρόσφατη κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε στο πολιτικό γραφείο της με τον Ευ. Βενιζέλο -και ενώ εκείνος δεν παρέστη στο δείπνο που παρέθεσε στην οικία της προς όλα τα μέλη της Κ.Ο. της ΔΗ.ΣΥ.- η Φ. Γεννηματά δήλωσε προ ολίγων ημερών ότι δεν υπάρχουν σύννεφα στις σχέσεις τους και πως για εκείνη “προέχει η ενότητα του χώρου” και ότι “πρέπει όλοι να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια”. Θύμισε, μάλιστα πως ο τέως πρόεδρος “είναι ο άνθρωπος που κράτησε το ΠΑΣΟΚ ζωντανό στα πολύ δύσκολα”.

Είπε ακόμη η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. σχετικά με την πρόσφατη πρόταση Βενιζέλου (η αντιπολίτευση να αναλάβει τη διαπραγμάτευση), με την οποία “φωτογράφισε” προετοιμασία ενός αντιπολιτευτικού μετώπου ετοιμοπόλεμου για την “επόμενη μέρα”, ότι ο Ευ. Βενιζέλος “δεν έχει δώσει καμία διαφορετική πλατφόρμα" και πως "μιλά ακριβώς εντός της γραμμής που έχει χαράξει αυτή τη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη".

Στο επίπεδο του ευρύτερου χώρου της “Κεντροαριστεράς”, μετά από ένα μεγάλο διάστημα υψηλών τόνων και συγκρουσιακής διάθεσης, η Φ. Γεννηματά επιχείρησε “άνοιγμα” προς το σχήμα Ώρα Αποφάσεων των Ά. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση, Γ. Φλωρίδη, με τους οποίους συνομιλεί εντατικά το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη: “Εμείς έχουμε την πόρτα μας ανοιχτή, δεν την κλείσαμε σε κανέναν, η διεύρυνση είναι μια διαδικασία συνεχής, το συνέδριό μας μπροστά, στα τέλη Ιουνίου, και μετά το συνέδριο ακόμα οι συζητήσεις είναι ανοιχτές".

Ο Γ. Φλωρίδης έσπευσε να κλείσει την πόρτα: “Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν εννοεί να πιάσει το μήνυμα της κοινωνίας, ότι, αν θέλετε να ξαναμαζευτεί αυτός ο χώρος, θα πρέπει να μαζευτεί σε έναν καινούργιο πολιτικό φορέα που θα έχει να πει καινούργια πράγματα για τα προβλήματα της χώρας", "το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα έκλεισε, πιστεύω, τον ιστορικό του κύκλο...".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL