Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Αιχμές Γεννηματά για τη διακυβέρνηση Ν.Δ. έως το 2009
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αιχμές Γεννηματά για τη διακυβέρνηση Ν.Δ. έως το 2009

“Η παράταξή μας δεν προσφέρεται για εκφοβισμούς και συμψηφισμούς” κατέληξε στην ομιλία της η Φ. Γεννηματά, έχοντας προηγουμένως επιτεθεί συνολικά στην κυβέρνηση, στο πνεύμα όλων των τοποθετήσεών της του τελευταίου διαστήματος, με τις οποίες αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει φύγει.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση “μετά από επτά μήνες τυχοδιωκτισμών, παραδόθηκε άνευ όρων”. Mίλησε για “συνθηκολόγηση ηττημένου” για να καταλήξει (ξανά) στο πολιτικό συμπέρασμα: "Η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. στην εξουσία μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει".

Η Φ. Γεννηματά επέμεινε στην πρόταση της ΔΗ.ΣΥ. για Εξεταστική στην Υγεία που θα περιλαμβάνει και την περίοδο των δύο τελευταίων ετών και “προκάλεσε” τον πρωθυπουργό να τη δεχτεί, με το επιχείρημα ότι “η διαφάνεια δεν είναι α λα καρτ και με ημερομηνία λήξης”. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση αυτοεξαιρείται και ότι ο πρωθυπουργός φοβάται τον έλεγχο. Το ίδιο είπε και για την έτερη πρόταση που είχε καταθέσει στο παρελθόν η ΔΗ.ΣΥ. για εξεταστική για την οικονομία, που θα αφορά την περίοδο 2001 έως σήμερα.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι με την εξεταστική “θέλει να στρέψει την προσοχή αλλού” και πως “οι εξεταστικές είναι η τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. και προσωπικά του πρωθυπουργού" και ισχυρίστηκε ότι ο Αλ. Τσίπρας φοβάται τον έλεγχο. Η Φ. Γεννηματά, αφού υπερασπίστηκε το έργο του ΠΑΣΟΚ από το 1982 έως σήμερα, είπε ότι “η Ν.Δ., ιδιαίτερα την περίοδο 2004-2009, κατασπατάλησε τους πόρους, υποβάθμισε την ποιότητα, χειρίστηκε με άκριτο κομματισμό τα νοσοκομεία, οδήγησε συνειδητά τους πολίτες στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας". Πρόσθεσε ότι τότε η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κάλπασε με αύξηση 136%, ενώ τη διετία ΠΑΣΟΚ 2010-2012 “έγιναν μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων και τον περιορισμό της σπατάλης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL