Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Φ. Γεννηματά: Αδιέξοδα προκαλεί η παραμονή της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Γεννηματά: Αδιέξοδα προκαλεί η παραμονή της κυβέρνησης

Αναμενόμενα τα “πυρά” και από την ελάσσονα αντιπολίτευση, που τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί κλείνει τη συμφωνία, ενώ παράλληλα επιχειρεί να απομειώσει και να απαξιώσει την πολύμηνη διαπραγματευτική προσπάθεια.

Η Φ. Γεννηματά, εν αντιθέσει με τον Στ. Θεοδωράκη και τον Β. Λεβέντη, επανέλαβε το αίτημά της για αποχώρηση της κυβέρνησης, δηλώνοντας πως “η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝ.ΕΛΛ. στην εξουσία μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει”. Ισχυρίστηκε πως “έπειτα από 7 μήνες τυχοδιωκτισμών, η κυβέρνηση συμφώνησε για προνομοθέτηση νέων μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ με όρους παράδοσης ηττημένου" και “χωρίς να πάρει τίποτε για το χρέος, αρκούμενη σε υποσχέσεις για δήθεν 'αντίμετρα', αν και εφόσον υπερβούμε τους δυσβάσταχτους στόχους για 3,5% πλεονάσματα του ΑΕΠ". Πρόσθεσε ότι ακόμα και τώρα “δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης”, ενώ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, χρησιμοποίησε κι εκείνη το επιχείρημα ότι η συζήτηση για τις συλλογικές συμβάσεις προβλέπεται ήδη από τον Νόμο 4024 του 2011.

Στο ίδιο πνεύμα και το σχόλιο της ΔΗΜ.ΑΡ.: “Oι αυταπάτες και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις της κυβέρνησης όλη την προηγούμενη περίοδο έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία που υπολογίζονται σε 3,6 δισ. ευρώ νέα μέτρα".

Ένωση Κεντρώων: Ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα

“Η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση θα καταλήξει άλλη μια φορά σε αποδοχή των πάντων” δήλωσε και το κόμμα του Β. Λεβέντη, απαξιώνοντας τη διαπραγματευτική προσπάθεια. Πρόσθεσε ότι “ευθύνη ωστόσο έχουν και τα άλλα κόμματα και η Ν.Δ., ώστε να μη συνεχίσουν την τακτική της υπονόμευσης της διαδικασίας, αλλά με γενναιότητα και ειλικρίνεια να συμβάλουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας”.

Ποτάμι: Θέλει να χρεωθεί το κόστος ο επόμενος

Το Ποτάμι δήλωσε ότι “η διαπραγμάτευση επί της ουσίας έχει κλείσει. Το μόνο που παζάρευε ο κ. Τσίπρας είναι το πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα” και πως “θέλει να εξαντλήσει τον χρόνο παραμονής στην εξουσία ώς την τελευταία μέρα και να χρεωθεί το κόστος ο επόμενος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL