Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλληλεγγύη για Όλους σε Μπολόνια και Μιλάνο

Γ. Χονδρός: Αλληλεγγύη και υποδοχή, οι βάσεις της νέας Ελλάδας

«Η αλληλεγγύη και τα πολύμορφα κινήματά της, η κοινωνική οικονομία και η υποδοχή των μεταναστών αποτελούν τις βάσεις της νέας Ελλάδας που οικοδομείται εναντίον της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας» τόνισε ο Γιώργος Χονδρός του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλληλεγγύης για Όλους στην εκδήλωση για τα Κινήματα Πολιτών που διοργάνωσαν στις 4 Απριλίου, στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών της Μπολόνια η φοιτητική συλλογικότητα Αντάλα και το Δίκτυο φοιτητών Link.

«Είμαστε με την Ελλάδα γιατί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να αλλάξουμε την Ευρώπη» τόνισε από την πλευρά του ο κινηματικός δήμαρχος της Μεσίνα Ρενάτο Ακορίντι, που στηρίζει τις εκδηλώσεις αντίστασης στο G7, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ταορμίνα της Μεσίνας στη Σικελία.

«Από την Κρήτη ώς τον Έβρο, χιλιάδες άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, διαφορετικών πολιτικών εντάξεων και ιδεολογικών πεποιθήσεων, όλοι και όλες εμείς, πεισμένοι ότι οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει και μπορούν να ανατραπούν, αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση, έχουμε δημιουργήσει έναν ολόκληρο γαλαξία δικτύων και δομών έμπρακτης αλληλεγγύης: κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν διανομή τροφίμων, δίκτυα παραγωγών - καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες, υποστηρικτικά μαθήματα και σχολεία αλληλεγγύης, ανταλλακτικά - χαριστικά παζάρια, τράπεζες χρόνου και κοινωνικά νομίσματα, στέκια και χώρους εναλλακτικής ψυχαγωγίας, δομές νομικής υποστήριξης και αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας» συμπλήρωσε την επομένη στο Μιλάνο ο Γ. Χονδρός στην εκδήλωση του Δικτύου Λαϊκής Αυτοοργάνωσης της Λομβαρδίας RAP.

“Η Αλληλεγγύη για Όλους αποτελεί μια υποδειγματική εμπειρία και την παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον” τόνισε ο εθνικός συντονιστής του RAP Αντρέα Βιάνι, υπογραμμίζοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε κλείσει ένας κύκλος εκδηλώσεων με τη συμμετοχή της Αλληλεγγύης Πειραιά σε τέσσερις ιταλικές πόλεις. Το ενδιαφέρον των ιταλικών συλλογικοτήτων αλληλεγγύης για τις δομές αλληλεγγύης στην Ελλάδα είναι έντονο και προγραμματίζεται νέος κύκλος εκδηλώσεων μετά το Πάσχα, που θα συμπληρωθεί με την πώληση ελληνικών προϊόντων από συνεταιριστικές δομές που συμμετέχουν στις Αγορές χωρίς μεσάζοντες.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ΕΡΕ είναι εδώ

Είναι βγαλμένη από τις καλύτερες παραδόσεις της ΕΡΕ η πρακτική του Τ. Θεοδωρικάκου απέναντι στους δήμους. Ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καταργώντας το πρόγραμμα "Φιλόδημος" που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση

Δειτε ολοκληρο το αρθρο