Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Ν.Παππάς προς ΕΣΡ: Να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Παππάς προς ΕΣΡ: Να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες (Video)

Μήνυμα στο ΕΣΡ να προχωρήσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από τη Βουλή.

«Κατά την γνώμη μας ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει χθες. Υπάρχει η τεχνογνωσία και οι άνθρωποι», υπογράμμισε και απευθυνόμενος στον ερωτώντα βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο (που είχε καταθέσει τρεις ερωτήσεις) επεσήμανε: «ουδείς είναι υπεράνω του νόμου ούτε εσείς ούτε εμείς ούτε τα μέλη των ανεξαρτήτων αρχών. Οφείλουν να εφαρμόσουν την νομοθεσία».

«Το ΕΣΡ έχει την απόλυτη στήριξή μας όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην υλικοτεχνική υποδομή», είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι θα πρέπει να διπλασιαστεί ο προϋπολογισμός του.

https://www.youtube.com/embed/h70-WvHsTXg?rel=0

«Απορία ψάλτου βηξ. Του Αγίου Ποτέ», σχολίασε ο Ν.Νικολόπουλος  επισημαίνοντας ότι τα μέλη του ΕΣΡ έχουν ποινική ευθύνη γιατί επιτρέπουν στα κανάλια να εκπέμπουν χωρίς άδεια. Ακόμη έθεσε το θέμα του μονοπωλίου της AGB στις τηλεοπτικές μετρήσεις.

«Το μόνο κανάλι που κατέχει νόμιμη άδεια είναι η ΕΡΤ. Στη γνωστή απόφαση του ΣτΕ επιβεβαιώνεται ότι τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν χωρίς άδεια», απάντησε ο Ν.Παππάς.

Μάλιστα με αφορμή την συνεργασία του ΣΚΑΪ με Τούρκο παραγωγό για το Survivor υπενθύμισε με νόημα ότι «τα δικαιώματα του Survivor τα έχει ο περιβόητος Τούρκος καναλάρχης τον οποίο εγώ θα έφερνα στην Ελλάδα σε συνεννόηση με τον Ερντογάν. Αυτό ήταν το αφήγημα ορισμένων». Μάλιστα, ο Ν.Νικολόπουλος ανέφερε ότι ο ΣΚΑΪ εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει μερίδιο μετοχών του στον Τούρκο καναλάρχη.

Αξιοποίηση του ΠΑΝΟΠΤΗ από το ΕΣΡ ζήτησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ζήτησε την αξιοποίηση του ΠΑΝΟΠΤΗ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την παρέμβαση της Επιτροπής Παιγνίων για τον στοιχηματισμό στο Survivor.

«Το ΕΣΡ έχει στα χέρια του ηλεκτρονικό σύστημα ψηφιακό που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την μετάδοση όλων των προγραμμάτων. Το παραχωρήσαμε στο ΕΣΡ και κόστισε 54.000 ευρώ. Ο προηγούμενος ΠΑΝΟΠΤΗΣ που είχε αγοραστεί και δεν λειτούργησε ποτέ είχε κοστίσει 15 εκατ. ευρώ», τόνισε ο υπουργός και επεσήμανε ότι «μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη και αν ένα μέλος του ΕΣΡ δεν είναι στην Αθήνα. Εντός ενός τετάρτου μπορεί να έχει την δήλωση στην εφαρμογή του στο κινητό».

Όσον αφορά τον ΣΚΑΪ και το Survivor ο Ν.Παππάς είπε ότι δεν μπορεί να υπερβεί τα θεσμικά του όρια αλλά υπογράμμισε ότι «υπάρχει θέμα με τον στοιχηματισμό» και ότι η αρμόδια Επιτροπή Παιγνίων πρέπει να παρέμβει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL