Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Επανεξελέγη γραμματέας ο Δ. Κουτσούμπας / Εκτός Π.Γ. του ΚΚΕ ο Δ. Γόντικας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επανεξελέγη γραμματέας ο Δ. Κουτσούμπας / Εκτός Π.Γ. του ΚΚΕ ο Δ. Γόντικας

Με την επανεκλογή του Δ. Κουτσούμπα στη θέση του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και την εκλογή του νέου Πολιτικού Γραφείου, από το οποίο απουσιάζει το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Δ. Γόντικας, ολοκληρώθηκε η ανανέωση των οργάνων του ΚΚΕ μετά το τέλος του 20ου Συνεδρίου του κόμματος, οι αποφάσεις του οποίου ήταν ομόφωνες.

Εκτός από τον Δ. Γόντικα, στο νέο Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει και ο Θ. Κωνσταντινίδης, αν και τα δύο στελέχη παραμένουν μέλη της Κ.Ε., ενώ η αποχώρησή τους δεν φαίνεται ότι συνδέεται με κάποιο εσωκομματικό ζήτημα.

Στο Πολιτικό Γραφείο επανεκλέχθηκαν οι Κ. Αβραμόπουλος, Δ. Αρβανιτάκης, Τ. Δημουλάς, Γ. Μαρίνος, Ελ. Μπέλλου, Κ. Παπασταύρου, Κ. Παρασκευάς, Λ. Ράζου και Ν. Σοφιανός, ενώ νέα μέλη του Π.Γ. είναι οι Μ. Παπαδόπουλος, Γ. Πρωτούλης και Θ. Χιώνης. Η Χρ. Κακουλίδου επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Παράλληλα το ΚΚΕ κατήγγειλε την ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι στο κεντρικό της δελτίο αποσιώπησε την ολοκλήρωση των εργασιών του 20ού Συνεδρίου, ενώ σε προηγούμενα δελτία το ρεπορτάζ της «περιείχε ανακριβείς πληροφορίες» σε σχέση με το Συνέδριο. Το ΚΚΕ καταλόγισε ευθύνες για την κατάσταση αυτή στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι συνεχίζει τις πρακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων στην ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL