Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Α. Ξανθός: / Α. Ξανθός: Στόχος η ηθικοποίηση της Υγείας και όχι η παρελθοντολογία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α. Ξανθός: / Α. Ξανθός: Στόχος η ηθικοποίηση της Υγείας και όχι η παρελθοντολογία

Η ηθικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης μέσα από την εξεταστική επιτροπή, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και όχι παρελθοντολογία. Διευκρίνισε δε ότι θα αναζητηθούν πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, όπως και για άλλους κρατικούς λειτουργούς.

"Θα είναι ένα σημαντικό βήμα ηθικοποίησης του συστήματος Υγείας στη χώρα μας" επεσήμανε ο Α. Ξανθός και πρόσθεσε ότι σκοπό της εξεταστικής είναι να "αναδειχθούν σε όλη τους την έκταση οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες του συστήματος Υγείας, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν, ώστε να εξυγιανθεί ένα πολιτικό σύστημα που είχε ταυτιστεί με το πάρτι που γινόταν στον χώρο της Υγείας". "Στόχος μας δεν είναι η παρελθοντολογία, αλλά η θεσμική θωράκιση και εξυγίανση ενός συστήματος που όλοι γνωρίζουν ότι λειτουργούσε ασύδοτα και παρήγαγε αδιαφάνεια, προκλητή ζήτηση, σπατάλη, διαφθορά και εκμετάλλευση του ασθενούς" ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, υπενθυμίζοντας ότι ο χώρος αυτός "έχει δομικά προβλήματα αδιαφάνειας, διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος" και πρέπει "να έρθουν στο φως πρακτικές που ζημίωσαν το κράτος και κατ' επέκταση τους πολίτες".

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την απονομή δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της διαφάνειας, υπογράμμισε ο Α. Ξανθός σημειώνοντας ότι "είναι δέσμευσή μας η διαλεύκανση όλων των σκοτεινών υποθέσεων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και υπονόμευσαν διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL