Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Aλ. Χαρίτσης: Στόχος μας ένα νέο παραγωγικό μοντέλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Aλ. Χαρίτσης: Στόχος μας ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

«Δεν μπαίνουμε στη λογική να τάζουμε χρήματα ούτε θα κάνουμε βαρύγδουπες εξαγγελίες» τόνισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αλέξης Χαρίτσης στο περιθώριο της ημερίδας «Θεσσαλονίκη 2030 - Παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης», που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Ο Αλ. Χαρίτσης έκανε σαφές ότι τα έργα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει πρώτα να ωριμάζουν και στη συνέχεια να αναζητούνται πόροι χρηματοδότησής τους και πως «δεν μας ενδιαφέρουν έργα βιτρίνας, αλλά παρεμβάσεις ουσίας που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών». «Περιμένουμε να ακούσουμε προτάσεις που θα προκύψουν μέσα από τους αυτοδιοικητικούς φορείς και θα έχουν κοινωνικό αποτύπωμα» σημείωσε. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που το 2017 ξεπερνά το ένα δισ. ευρώ, καθώς και στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που «τρέχουν» για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» τόνισε ότι θα ξεκινήσει να «τρέχει» το δεύτερο τρίμηνο του 2017 με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και υπογράμμισε τη σημασία του για τον κατασκευαστικό κλάδο, που έχει υποστεί τεράστια καθίζηση στα χρόνια της κρίσης.

Σχετικά με την επισήμανση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις ότι η Ελλάδα στα τέλη του 2016 ήταν μία από τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που έλαβαν τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, σχολίασε ότι «βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας ήταν η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συνεργασίας με την ΕΤΕπ» και πως «προχωρούμε σε έναν κοινό σχεδιασμό για συγκεκριμένα έργα, τα οποία έχουμε ανάγκη να υλοποιηθούν, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα χρηματοδοτήσουμε από τα κανονικά προγράμματα». Ως τέτοια ανέφερε τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη βόρεια Ελλάδα και την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας. Στην ημερίδα ο Γ. Μπουτάρης παρουσίασε το σχέδιο της διοίκησης του δήμου για τη "Θεσσαλονίκη του 2030», ενώ η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη Ρία Καλφακάκου σε συνάντηση που είχε με τον Αλ Χαρίτση τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει μια ισόρροπη ανάπτυξη και τα έργα που θα σχεδιαστούν να έχουν κοινωνικό αποτύπωμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL