Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΠτΔ: Δεν είναι δυνατόν να είσαι ευρωπαϊκή χώρα και να μην σέβεσαι τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠτΔ: Δεν είναι δυνατόν να είσαι ευρωπαϊκή χώρα και να μην σέβεσαι τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ

«Στα φοβικά σύνδρομα απέναντι στους πρόσφυγες, που εμφανίζουν ορισμένοι εταίροι στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με την Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να είσαι ευρωπαϊκή χώρα και να μην σέβεσαι τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού τόνισε ότι «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, παρά την πολύ μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουν, έχουν επιτελέσει και θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους στο πρόβλημα των προσφύγων», ζήτησε την παρέμβαση της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη αλληλεγγύη, υπενθυμίζοντας ότι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ είναι ο σεβασμός του Ανθρώπου, της αξίας του και της προσωπικότητάς του.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «οι Έλληνες εκτιμούμε διαχρονικά την πολύ μεγάλη συμβολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Γιατί η Διεθνής Επιτροπή ήδη από την εποχή της Μικρασιατικής Καταστροφής και μέχρι σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις, έχει επιτελέσει την αποστολή της και έναντι του ελληνικού λαού. Το έργο αυτό συνεχίζεται και τώρα, γιατί είναι πολύ σημαντική η συμβολή της Διεθνούς Επιτροπής γενικότερα στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού προβλήματος σ' ολόκληρη την Ευρώπη. Κυρίως δε του Προσφυγικού ζητήματος το οποίο έχει προκύψει εξαιτίας του πολέμου στη Συρία. Και έχει ενταθεί η δραστηριότητά σας από τότε που υπάρχει το ειδικό γραφείο της Διεθνούς Επιτροπής στην Αθήνα, δηλαδή από το 2016».

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, επισήμανε ότι Ερυθρός Σταυρός έχει εντυπωσιασθεί, πραγματικά, από τον ανθρωπισμό με τον οποίο η κυβέρνηση αλλά και ο ελληνικός λαός υποδέχτηκαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όταν ερχόντουσαν κατά εκατοντάδες -για να μην πω χιλιάδες- στις ακτές της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η ομάδα του Βίσεγκραντ διαμηνύει ότι δεν θα δεχτεί «εκβιασμούς και διαταγές» από την ΕΕ για τη μεταναστευτική πολιτική της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL