Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
Η Βουλή διαψεύδει την "Καθημερινή" / Μετακλητοί υπάλληλοι δεν έγιναν αορίστου χρόνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Βουλή διαψεύδει την "Καθημερινή" / Μετακλητοί υπάλληλοι δεν έγιναν αορίστου χρόνου

Διέψευσε η Βουλή δημοσίευμα της "Καθημερινής" που ισχυριζόταν ότι μετακλητοί υπάλληλοι έγιναν αορίστου χρόνου, και μάλιστα με υπογραφή του Νίκου Βούτση. "Εάν είχε γίνει μια ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα, οι συντάκτες που γράφουν ή αναπαράγουν εν γνώσει τους ανακρίβειες θα είχαν αντιληφθεί ότι σε καμία περίπτωση, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν έγινε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή" αναφέρει το γραφείο Τύπου της Βουλής.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι σήμερα στη Βουλή υπάρχουν 111 κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων, 201 κενές θέσεις υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καθώς και 24 κενές θέσεις μετακλητών υπαλλήλων. Και ξεκαθαρίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής "δεν επέλεξε τη δυνατότητα που έχει για να καλύψει αυτές τις θέσεις όπως επανειλημμένως είχε γίνει στο παρελθόν. Αντιθέτως εργάζεται συστηματικά ώστε να μειώσει τον αριθμό των μετακλητών υπάλληλων της Βουλής. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ληφθεί αποφάσεις που ήδη υλοποιούνται".

Η "Καθημερινή" είχε αναφέρει τρεις περιπτώσεις συμβάσεων ισχυριζόμενη ότι "πρόκειται ουσιαστικά για μετατροπές σχέσης εργασίας μετακλητού σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά από τον κανονισμό". Πρόκειται για εργαζόμενους στο γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής και για ειδικό σύμβουλο στο γραφείο του προέδρου.

Επισημαίνεται ότι το δημοσίευμα είχαν σπεύσει να υιοθετήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Θόδωρος Παπαθεοδώρου και του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος έγραψε στο Facebook ότι "οι προσλήψεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή με συμβάσεις αορίστου χρόνου είναι παράνομες" και καλούσε "όλα τα κόμματα να αντιδράσουν και ο πρόεδρος της Βουλής να ανακαλέσει την υπογραφή του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL