Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας / Αντίθετος σε κάθε διχασμό στην Ευρώπη ο Γκάμπριελ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας / Αντίθετος σε κάθε διχασμό στην Ευρώπη ο Γκάμπριελ

Την ανάγκη "να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε στη νότια Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία, στην Ισπανία, οι νέοι άνθρωποι να έχουν ξανά ευκαιρία να μπορέσουν να βρουν ξανά εργασία" επισήμανε στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γερμανός αντικαγκελάριος. "Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ενάντια σε κάθε διχασμό εντός της Ευρώπης" τόνισε.

Κατά τη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες οι δυο άνδρες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον βρετανικό λαό. "Πρέπει να διακηρύξουμε ότι εμείς, οι Ευρωπαίοι, είμαστε αμείλικτοι και θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι στην τρομοκρατία, η οποία μάλιστα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Θα υπερασπιστούμε τον Άνθρωπο και την Δημοκρατία απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια πρόκληση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει" σημείωσε ο Πρ. Παυλόπουλος τονίζοντας πως "αποστολή της Ευρώπης σε ολόκληρο τον κόσμο" είναι "να υπερασπιστεί την Ειρήνη, την Δημοκρατία, τον Άνθρωπο".

Μνημονεύοντας την τρομοκρατική επίθεση "κατά της Δημοκρατίας" στη Γερμανία, ο Ζ. Γκάμπριελ επισήμανε πως "αν θέλουμε να είμαστε σε θέση να αμυνθούμε, θα πρέπει ως Ευρωπαίοι να ενωθούμε και να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον", ενώ χαρακτήρισε την κοινωνική ασφάλεια "ουσιαστικά την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος".

Σε αυτό το πλαίσιο, αφού έθεσε το θέμα της ενεργοποίησης της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας και τόνισε την ανάγκη "διασφάλισης του σεβασμού του συνόλου του διεθνούς δικαίου και, φυσικά, τον σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάννης", επισημαίνοντας ότι "είναι εξαιρετικά χρήσιμη η συνεργασία της Ε.Ε. με το ΝΑΤΟ και με τις Ηνωμένες Πολιτείες", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πως "η Ελλάδα συμπαρατάσσεται με τη Γερμανία και με όλους τους εταίρους στην Ε.Ε. για να χτίσουμε -όπως έχετε πει και εντελώς πρόσφατα- μιαν Ευρώπη ευημερούσα, αναπτυσσόμενη ανταγωνιστικώς, μιαν Ευρώπη όμως η οποία σέβεται τις βασικές αρχές και αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε. Δηλαδή τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης".

Μάλιστα χαρακτήρισε "γνήσιες θέσεις της Γερμανίας" αυτές που εξέφρασε ο Ζ. Γκάμπριελ: "Τιμούν τη Γερμανία, αλλά και την καθιστούν έναν από τους βασικούς πυλώνες υπεράσπισης της συνοχής της Ευρώπης και της πορείας του ευρωπαϊκού οικοδομήματος έως την τελική ενοποίηση", είπε.

Γερμανική ευελιξία για την αξιολόγηση ζήτησε η Φ. Γεννηματά

Την επίδειξη της "υψηλότερης δυνατής ευελιξίας" από τη γερμανική κυβέρνηση και την Ευρώπη, "προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος", ζήτησε από τον Ζ. Γκάμπριελ η Φ. Γεννηματά, που επισήμανε ακόμη στον αντικαγκελάριο" την ανάγκη η Ε.Ε. να επιδείξει σθεναρή στάση απέναντι στην προκλητική στάση και τις απειλές της τουρκικής ηγεσίας".

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Γκάμπριελ -στον οποίο ευχήθηκε για την νίκη του SPD στις επικείμενες εκλογές- "για το μέλλον της Ευρώπης και την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης και ενοποίησης με πολιτικές δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανάπτυξης που θα βάλουν τέλος στις πολιτικές λιτότητας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL