Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Β. Αποστόλου: Υποχρεωτική η αναγραφή της χώρας προέλευσης σε γάλα, κρέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Αποστόλου: Υποχρεωτική η αναγραφή της χώρας προέλευσης σε γάλα, κρέας

Ρύθμιση με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή της χώρας προέλευσης στα κτηνοτροφικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη στη Βουλή.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι "εντός των ημερών θα δοθεί για διαβούλευση, στον χώρο της κτηνοτροφίας, νομοθετική ρύθμιση η οποία θα καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή στο γάλα, στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στη συσκευασία της χώρας προέλευσης, της χώρας συσκευασίας και παραγωγής. Δηλαδή, θα αναφέρεται στο γάλα αυτό ότι χώρα άρμεξης είναι η συγκεκριμένη, ούτως ώστε και ο καταναλωτής να πληροφορείται και, βεβαίως, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την τεράστια επίθεση που δέχεται ο χώρος από τις ελληνοποιήσεις". Το ίδιο θα συμβεί και στα προϊόντα κρέατος όπου σήμερα θα δοθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ο Β. Αποστόλου ανακοίνωσε ότι εξετάζεται και η περίπτωση της ηλεκτρονικής καταγραφής της διακίνησης των προϊόντων σε όλη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ελληνοποίησης.

Η Θ. Τζάκρη έθεσε το ζήτημα των οφειλών από τους προμηθευτές (χονδρέμπορους, σούπερ μάρκετ κ.ά.) προς τους αγρότες. Ο Β. Αποστόλου απάντησε ότι στο νομοσχέδιο που θα δοθεί για διαβούλευση θα καταστεί υποχρεωτική η πληρωμή των νωπών, ευπαθών προϊόντων, σε προθεσμία μέχρι 60 ημέρες. "Έχουμε προϊόντα λήξης έξι, επτά και οχτώ ημερών και πληρώνονται με επιταγές συναλλαγματικές επτά, οχτώ μηνών. Αυτό θα σταματήσει", τόνισε ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL