Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Χυδαία επίθεση εις βάρος της Σ. Αναγνωστοπούλου / Αποπομπή του σεξιστή ΟΝΝΕΔίτη μετά την κατακραυγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χυδαία επίθεση εις βάρος της Σ. Αναγνωστοπούλου / Αποπομπή του σεξιστή ΟΝΝΕΔίτη μετά την κατακραυγή

Να αποπέμψει τον διευθυντή των γραφείων της στη Θεσσαλονίκη υποχρεώθηκε χθες η ΟΝΝΕΔ, μετά την κατακραυγή για την αισχρή, σεξιστική και ρατσιστική ανάρτησή του κατά της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Αναγνωστοπούλου.

Η Σ. Αναγνωστοπούλου, με αφορμή τις σεξιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε εξαπολύσει, μέσω του Facebook, επίθεση στον Ολλανδό κοινοτικό αξιωματούχο, υπογράφοντας το κείμενό της ως “μία πουτ...α του Νότου”. Ο, τέως πλέον, διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Μ. Κούλας σχολίασε με ανάρτησή του στο Τwitter το κείμενο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ με χυδαίο σεξισμό, γράφοντας ότι “η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά, παρά για ‘πουτ....α’ του Νότου”!

Η αισχρή και επονείδιστη τοποθέτησή του προκάλεσε, ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα ο Μ. Κούλας (που θεωρείται στέλεχος επιρροής Μητσοτάκη...) να την “κατεβάσει”. Ωστόσο, χθες το πρωί, με φόντο τις αντιδράσεις, η ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε ότι “οι θέσεις που εξέφρασε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σαφώς και δεν εκφράζουν το σύνολο της Οργάνωσης”, προσθέτοντας πως “έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις”. “Ως εκ τούτου η παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έγινε αποδεκτή. Με απόφαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, κ. Κώστα Δέρβου, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ” κατέληξε η ανακοίνωση της “γαλάζιας” νεολαίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαίος και αποκρουστικός

Πριν από την παραίτηση - αποπομπή του εν λόγω από τη θέση του, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει έντονα, υπογραμμίζοντας με ανακοίνωσή του πως “ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να σχολιάσει ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου για τον Γ. Ντάισελμπλουμ είναι χυδαίος και αποκρουστικός”.

Η Κουμουνδούρου καταλόγισε στο στέλεχος της ΟΝΝΕΔ “άκρως σεξιστικό υβρεολόγιο” και είχε καλέσει τον Κυρ. Μητσοτάκη “να αποδοκιμάσει έμπρακτα το στέλεχος της νεολαίας του κόμματός του. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρήσουμε ότι υιοθετεί τις απόψεις του”.

Για “ακραία σεξιστικό σχόλιο καθαρά ακροδεξιάς έμπνευσης” είχε κατηγορήσει τον “γαλάζιο” νεολαίο και η ίδια η Σ. Αναγνωστοπούλου μέσω Facebook, πριν γίνει γνωστή η αποπομπή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL