Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Σκληρή απάντηση Κοτζιά στον Κουμουτσάκο / Σκληρή απάντηση Κοτζιά στον Κουμουτσάκο: "Προωθείς σκόπιμες ανακρίβειες για μικροπολιτικές σκοπιμότητες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκληρή απάντηση Κοτζιά στον Κουμουτσάκο / Σκληρή απάντηση Κοτζιά στον Κουμουτσάκο: "Προωθείς σκόπιμες ανακρίβειες για μικροπολιτικές σκοπιμότητες"

Για εσκεμμένη διαστρέβλωση και προώθηση σκόπιμων ανακριβειών κατηγόρησε ο Ν. Κοτζιάς τον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ., απαντώντας με σκληρό ύφος σε ερώτηση και δηλώσεις Κουμουτσάκου αναφορικά με το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ότι στις συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του και κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους δεν έθεσε μείζονα ζητήματα "όπως το Κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο”.

Επαναλαμβάνοντας ότι “στη διπλωματία και την πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται” και υπογραμμίζοντας ότι “άλλοι πράττουν χωρίς να ομιλούν και άλλοι ομιλούν χωρίς να πράττουν με κριτήριό τους κάποιες εσωτερικές σκοπιμότητες” -"πολλώ δε μάλλον όταν και ο ίδιος ο πρόεδρος της παράταξής του έχει δηλώσει ότι η εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ασκείται προς τα έξω και όχι προς τα μέσα", όπως παρατήρησε- ο Ν. Κοτζιάς κατηγόρησε τον Γ. Κουμουτσάκο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του που προκαλεί "εσκεμμένα εσφαλμένες εντυπώσεις ως προς το περιεχόμενο του συνόλου των επαφών μου με την αμερικανική ηγεσία. Προωθούν σκόπιμες ανακρίβειες που αναπαράγονται και ‘διανθίζονται’ με αναληθή, ως συνήθως, δημοσιεύματα στην εφημερίδα ‘Τα Νέα’".

“Να συνηθίσει στην ιδέα ότι στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις ελέγχονται” ανταπάντησε ο κ. Κουμουτσάκος πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL